perjantai 2. maaliskuuta 2012

Valasretki

Muutaman päivän snorklailtuamme täällä Havajin Big Islandilla, päätimme lähteä mukaan valasretkelle. Tämä aika vuodesta on mitä parhain valaiden bongausaika täällä ja isot ryhävalaat tulevat ihan rantojen lähistöille. Lähdimme matkaan katamaraanilla ja odotimme näkevämme paljon meren eläviä.

Vaikka aurinko meni pilveen oli merellä silti todella lämmin ja aurinkovoide oli enemmän kuin tarpeen. Vene ajeli lähellä saarta ja ihmettelimme sitä peittävää sumuharsoa. Oppaamme kertoi ettei se oikeastaan ollut sumua vaan saaren tulivuorelta tuulen mukana kulkeutunutta savupilveä. Retkeen kuului myös virvokkeita ja pientä naposteltavaa mutta pelkäsin tulevani merisairaaksi joten napsin ihania tuoreita hedelmiä vasta loppumatkasta.

Tällä kertaa valaita ei ollutkaan ihan helppo löytää. Sen sijaan löysimme haikalan joka lekotteli aivan veden pinnalla lämmittelemässä niin että sen evä näkyi. Vajaan tunnin ajelun jälkeen näimme kuitenkin valaiden tunnusmerkin eli sen ilma-aukosta kohoavan hengitysilman. Äitivalas poikasensa kanssa uiskenteli veneemme lähistöllä sukeltaen aina välillä alas meren syvyyksiin.








Emme valitettavasti nähneet muita valaita emmekä edes delfiinejä joita olin toivonut näkeväni. Valaat eivät myöskään hyppineet tai sukellelleet näyttävästi kuten Islannissa ollessani valasretkellä. Ihan muutaman kerran emovalas sukelsi meren syvyyksiin niin että sen pyrstö kävi pinnalla. Oli kuitenkin mukavaa viettää päivä merellä ja päästä näkemään nämä uljaat otukset. Ei muuta kuin uusia lomaseikkailuja odottamaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti