lauantai 17. maaliskuuta 2012

Sataa, sataa ropisee

Koko viikon on satanut vettä. Ennen sitä täällä jo iloittiin kevään tulosta, kukkivista kukista ja shortsi -keleistä mutta sitten iski takatalvi. Koko talvihan täällä on odotettu vesisateita mutta niitä ei vain ole tullut. Nyt ne tuli ja kaikki on kaaoksessa. Pieni suomalainen jaksaa ihmetellä miten vesisade (jota niin hartaasti ensin on odotettu) voi aiheuttaa tällaisen kaaoksen. Kun Suomessa sataa, niin se sataa, ei se ole sen kummempaa. Silloin pannaan kumpparit jalkaan ja elämä jatkuu.

Koko tämän viikon on tuntunut ettei mitään muita uutisia ole uutiskanavilla ollut kuin "storm" eli myrsky. Ensinnäkin, Suomessahan tämä olisi vesisade, myrskyt on sitten asia ihan erikseen. Täällä melkein kaikki sää missä aurinkoa ei näy on myrskyjä. Tämä niin sanottu myrsky on nyt aiheuttanut kolareja, liikennetukkoja ja sähkökatkoja. Puita on kaatuillut teille ja talojen päälle, ja talot joita on rakennettu kallion kielekkeille ovat tietenkin vaarassa jos maa alla pettää. San Franciscossa ja Santa Cruzissa jaetaan ilmaisia hiekkasäkkejä.

Pahimmat sateet ovat osuneet San Franciscoon ja sen yläpuolelle, ja vuorille on satanut tosi paljon lunta. Me täällä Piilaakson kupeessa lahden tällä puolella olemme säästyneet pahimmalta mutta sen verran vettä täälläkin on tullut, että en tiedä onko täällä vieraileva Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb päässyt kuuluisille juoksulenkeilleen. Keskiviikkona ajelin eräälle tuttavalleni kahville ja näin matkalla 3 onnettomuutta vaikka vesisade oli ihan pientä tihkua. Ihmiset eivät vaan kertakaikkiaan osaa ajaa yhtään hitaampaa kuin mitä rajoitus on, eikä ehkä tiedetä mitä tarkoittaa vesiliirto. Kiilaillaan toisten eteen ja kurvaillaan exit -ramppeihin tuhatta ja sataa. Kuusikaistaisen freewayn keskellä kun ei ole ojia minne vesi pääsisi joten se jää jokaiseen pieneenkin uraan killumaan, samoin asfaltti muuttuu liukkaaksi. Mutta eihän se haittaa kun kaikilla on kiire.

Ensi viikon sääkartalla näkyi taas jo muutamana päivänä aurinkoa. Ehkä nyt viimeisetkin kukat puhkeavat kukkaan ja Kalifornian kultaiset kukkulat ovat muuttuneet vihreiksi. Vihreys on yksi asia mitä täällä Suomesta kaipaa. Kaikki on kesällä kuivaa ja keltaista. Ehkä se kesä sitten kohta alkaa!

Minun lempparikukat meidän pihalta (ja kuten kuvasta näkee, myös rikkaruohot tykkäävät keväästä):




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti