tiistai 14. helmikuuta 2012

Green card -haastattelu

Vihreän kortin -haastattelu, tuo kaikkien pelkäämä jännittävä hetki, sattui kohdalleni 14.2. eli ystävänäpäivänä. Aamulla ampaisimme liikenteeseen hyvissä ajoin että löydämme paikan San Josesta, ja mukana oli moneen kertaan läpi käydyt muovitaskut eri papereita. Vaikka periaatteessa ajattelin että kaikki pitäisi olla osaltamme kunnossa eikä ongelmia näkyvissä, jännitys kipristeli kuitenkin vatsassa kun läpivalaisun jälkeen marssimme odotushuoneeseen.

Olimme paikalla 45 minuuttia ennen haastatteluaikaa (näiden kutsukirjeissä olevien ukaasien jälkeen sitä on paikalla ennemmin liian aikaisin kuin liian myöhään) ja sitten meitä vielä odotutettiin 15 ylimääräistä minuuttia. Mukava naisvirkailija haki meidät sitten toimistoonsa jossa hän ensimmäiseksi tarkisti passit ja minulta työlupakortin, ja sitten vannoimme valan että puhumme haastattelussa totta. Haastattelu meni nopeasti ja erittäin asialinjalla. Ei mitään tiukkaa kuulustelua kuten elokuvissa tai ristikuulustelua. Meiltä lähinnä tarkistettiin faktoja jotka heillä oli papereissa. Ja niitä papereita.. huh huh... minua koskevassa kansiossa oli varmaan ainakin 300 sivua! Hän kysyi minulta olenko poistunut tässä välissä maasta, kysyi vanhempieni nimet ja tarkisti ne toimittamastani syntymätodistuksesta, ja kysyi meiltä monesko avioliitto kummallakin on kyseessä tai onko meillä lapsia. Kerroin että ei ole vielä mutta tulossa on, jolloin hän kirjoitti ylös papereihin milloin on laskettu aikani. Lopuksi vielä käytiin läpi se sama lista jota ESTAa täyttäessä joutuu kukin turisti käymään läpi, eli oletko tehtaillut rikoksia tai muuta sen sellaista. Olin ottanut mukaan suhdetta tukevat todisteet joita kutsussa pyydetään, eli erilaisia kuitteja joissa on meidän molempien nimet tai papereita jotka osoittavat että asumme ja elämme yhdessä, lisäksi minulla oli pieni albumi valokuvia mukana. Hän ei kuitenkaan halunnut kuviani nähdä, sanoi vaan että he tykkäävät tehdä K1 viisumi -papereita koska mehän olemme jo moneen kertaan todisteet toimittaneet. Hän kertoi että vielä tänään he tekevät background checkin (mikä lienee rikostaustan selvitys) ja sen jälkeen postittavat myöntävän päätöksen ellei siinä ilmene ongelmia. Itse kortti tulee postissa sitten 2-3 viikon sisällä. Hän vielä toivotteli onnea ja onnea erityisesti vauvan johdosta.

Iltapäivällä sain sähköpostia viranomaisten nettipalvelusta että ovat postittaneet minulle päätöksen pysyvän oleskeluluvan rekisteröimisestä. Jee! Helpotuksen huokaus ainakin vähäksi aikaa tästä paperisodasta! Hyvää ystävänpäivää kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti