sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Erilaista heppailua

Eräs ystäväni oli bongannut netistä hevosen käsittelyä koskevan klinikan lähistöllä jonne päätimme suunnata viikonloppuna. Lauantaina lähdimme noin 45:n minuutin ajomatkalle etelän suuntaan, kaupunkiin nimeltä Gilroy. Gilroy on tunnettu valkosipulin kasvatuksesta sekä kauppakeskuksesta joka koostuu tehtaanmyymälöistä. Me kuitenkin suunnistimme hevostilalle nimeltä Rancho Ruiz.


Pieni talo preerialla... tai isompi ranchillä

David Lichman on 5 tähden lisenssoitu hevosenkäsittelyn ohjaaja ja oli mielenkiintoista päästä seuraamaan hänen opetustaan. Klinikka oli poikkeuksellisesti tällä kertaa ilmainen vaikkakin se yleensä maksaa myös katsojilta. Hän pitää klinikoita vain muutaman vuodessa täällä Usa:ssa koska kiertää paljon Euroopassa ja muualla maailmassa. Ennen klinikkaa hän piti pienen demo näytöksen jossa hän esitteli omien hevostensa taitoja.

Katse vasempaan päin!


Paikka siinä!


Maahan!


Istu!


Palkkio kovasta työstä on namupala.


Ja sitten harjoitellaan vähän vikkellystä.

Päivä oli hauska vaikka emme jääneetkään seuraamaan varsinaista klinikkaa jossa muut pääsevät kokeilemaan harjoituksia omien hevostensa kanssa. Päätimme käväistä pikaostoksilla tehtaanmyymälöissä. Oli mukavaa seurata hyvin käyttäytyviä onnellisen oloisia hevosia jotka kunnioittivat omistajaansa, vaikka en ole kyllä ihan varma tarviiko minun osata laittaa hevosia istumaan tai makaamaan... no, eihän sitä koskaan tiedä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti