maanantai 26. elokuuta 2013

Hautajaiset


Tämä viikonloppu vietettiin Etelä-Kaliforniassa mummon hautajaisten vuoksi. Ajeltiin sinne suunnalle torstaina, hautajaiset oli perjantaina, ja kotiin tultiin tänään eli maanantaina. Huomenna jatkuu arki.

Hautajaiset olivat aikalailla erilaiset siitä mihin olin Suomessa tottunut. Koko tilaisuus oli hautausmaalla jonne oli pystytetty katos tuoleineen. Katos olikin tarpeen, sillä lämpötila lähenteli 37C. Osallistujia oli noin 25. Tilaisuus ei varsinaisesti ollut uskonnollinen sillä mummo ei kuulunut kirkkoon, mutta siellä luettiin kyllä pari Raamatun kohtaa ja rukousta. Niiden lisäksi kuunneltiin pari kappaletta Cd:ltä; toinen oli country -kappale ja toinen mummon lempparikappale eli "Stairway to heaven". Puheissa muisteltiin mummoa ja hauskoja perhetapahtumia, naurettiin ja itkettiin. Lopuksi uurna laskettiin hautaan, ja peitettiin mullalla ja kukkasilla.

Tuntuu kummalle sanoa, että vaikka kaikki olivat surullisia, hautajaisista jäi jollakin tavalla hyvällä mieli. Mieleen jäivät ne kaikki mukavat muistot mummosta joista puhuttiin, kepeä tunnelma ja vihdoinkin yhteen kokoontunut suku. Kaikki sukulaiset eivät aina ole olleet niin hyvissä väleissä ja tämä päivä näytti tuovan perhettä takaisin yhteen. Hautajaisten jälkeen mentiin yhdessä syömään italialaiseen ravintolaan ja suurin osa jopa saapui seuraavana päivänä grillailemaan yhden sukulaisen uima-altaalle.


Hyvästi mummo!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti