sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Kentucky Derby Day ja muita viikonlopun menoja


Viikko hurahti taas vauhdilla täällä kuumuudessa. Lauantaina, kun vihdoin helle vähän hellitti, suuntasimme Berkeleyn kaupunkiin katsomaan laukkokisoja laukkaradalle tuttavapariskunnan kanssa. Koska oli Kentucky Derby -päivä, eli Kentuckyssa juostiin samaan aikaan kuuluisa laukkakisa, pukeuduttiin täälläkin Kentuckyn tapaan hienoihin hattuihin ja kesämekkoihin.




Itse laukkakisat olivat aika ajoin vähän tylsät tällaiselle ravimeininkiin tottuneelle. Tauot lähtöjen välissä olivat tosi pitkät, ja arvatenkin mitään taustatietoa ei ainakaan meikäläisellä näistä hevosista ollut. Lähtö alkoi aina tosi yllättäen eikä niissä ollut sellaista kunnon hehkutusta kuuluttajan taholta kuten raveissa. Miehet innostuivat pelaamaankin vähän, me naiset sen sijaan tyydyimme ihmettelemään erilaisia hattuja, syömään buffetpöydän antimia ja nauttimaan tunnelmasta. Hevosia pääsi ihmettelemään ihan alimmassa kerroksessa todella läheltä, sillä ne tuotiin satuloitavaksi ja tarkastettavaksi ennen lähtöä katsomon edessä oleviin pilttuisiin. Aina lähdöän jälkeen jockeyt tulivat yleisön eteen punnittavaksi satulan kanssa, se oli hauska yksityiskohta laukkakisoissa. Samoin, joka lähtöä ennen punaiseen ratsastustakkiin pukeutunut torventoitottaja kävi soittamassa fanfaarin.

Koko päivän kohokohta oli tietenkin hattukilpailu. Hattuja arvioitiin kolmessa eri kategoriassa: Hauskin hattu, paras hevosaihe ja elegantein hattu. Sarjojen kolme parasta sai rahapalkinnot. Ihmiset olivatkin todella panostaneet hattuihin. Oli kaikenlaista hevosenpää -hattua ja hörhelöistä sulkahattua, kahdella osallistujista oli hatuissaan kokonainen laukkarata! Oli kyllä hauska päivä laukkakisoissa vaikka en ole koskaan mikä kyseisten kisojen fani ollutkaan. Peli ei ole reilua aina pelaajia eikä varsinkaan hevosia kohtaan. Ne "kulutetaan" loppuun ja jalkoja piikitetään että niiden ura jatkuisi kauemmin. Joskus on kuullut tarinoita myös eläinlääkäreistä jotka ovat mukana kaikenlaisissa doping -ringeissä, ja juoksu-uran jälkeen nämä jaloistaan jo vaivaiset hevoset unohdetaan tai laitetaan kylmästi teuraaksi. Kova maailma!








Sunnuntaina sää oli muuttunut jo sadekuurojen puolelle. Niitä totisesti täällä tarvitaankin, että saadaan kaikki metsäpalot hallintaan. Ihanaa kun helteet on hellittäneet vähän. Samalla oli myös Suomikoulun toiseksi viimeinen kerta tältä keväältä. Laulujen ja leikkien jälkeen oli tarkoitus lähteä H.I.M:n keikalle San Franciscoon, mutta kuten ehkä uutisista olette jo kuulleetkin, mitään keikkaa ei sitten tullutkaan sairaskohtauksen vuoksi. No, ihan kiva levähtää vähän kotonakin välillä ja viettää sunnuntai-iltaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti