sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Sunol Regional Wilderness Park



Pääsiäissunnuntaina monet paikat, kuten kaupat ja ravintolat ovat kiinni. Niimpä pakkasimme eväät ja aurinkovoiteet kassiin, ja suuntasimme Sunolin pikkukaupunkiin patikoimaan. Sunol Wilderness Park oli meille ihan tuntematon paikka, joten tämä kerta laitettakoon tutustumiskäynnin piikkiin. Ensi kerralla ehkä jätämme lastenrattaat autoon, ja otamme vauvan mukaan rintarepussa niin pääsemme tutkimaan myös pienempiä polkuja.

Automatka meiltä puistoon kestää puolituntia mutkittelevalla pikkutiellä. Aloin jo vähän epäillä, että missä ihmeessä oikein olemme, kun tien reunalla oli ensin fasaaneja, sitten kalkkunoita, ja lopulta kuollut peura koivet pystyssä. Kukkuloita kierteli iso haukkaparvi. Mutta niin vaan sieltä metsän uumenista löytyi puiston portti ja puistonvartijan koppi, jonne maksettiin sisäänpääsy 5 dollaria. Täällä hyvin usein isompiin puistoihin peritään sisäänpääsymaksu, jonka avulla sitten ylläpidetään erilaisia palveluja kuten karttoja, picnic -alueita, vessoja ja vesipisteitä. Ja mielelläänhän sitä maksaakin, ettei tarvitse sitten kyykistellä jossain pusikossa kalkkarokäärmeiden seassa kun hätä tulee. Monet lähtevät täällä puistoihin isolla porukalla, esimerkiksi koko suvun kanssa, ja siellä ollaan kerralla koko päivä. Paljon näkee myös erilaisia juhlia, kuten syntymäpäiviä, vietettävän puistoissa.


Puisto on karjanlaiduntamisaluetta, ja sisälle
mennään neljän erillisen portin läpi. Me emme tällä
kertaa nähneet lehmiä, emmekä hevosia, vaikka
ratsastusreitti kulki ihan vieressämme.

On hyvä tietää mitä kaikkea luonnossa voi tulla
vastaan.

Teimme lähes kolmen tunnin lenkin puistossa, nauttien luonnosta ja auringosta. Istahdimme isolle puunrungolle syömään eväitä ja jatkoimme matkaa kohti "Little Yosemite" -nimistä paikkaa. Se oli pieni vesiputous isossa kallionseinämässä, liekö samanlainen kuin Yosemiten kansallispuistossa, kun on saanut nimensä mukaan. Sen jälkeen tuuli alkoikin jo yltyä ja tummat pilvet kerääntyä taivaalle, ja päätimme palata takaisin autolle. Tämä puisto oli kyllä nimensä arvoinen (wilderness), niin lähelle luontoa siellä pääsi. Patikkapolkuja meni ristiin rastiin seuraten välillä puroa ja sukeltaen sitten pusikoihin. Näimme hyvin pienen osan puistosta ja jouduimme pysytellä sen ainoalla kärrytiellä, mutta sekin oli meille riittämiin ulkoilua tälle päivälle.




Little Yosemite

Tämmöinenkin mato tuli vastaan; California kingsnake


Mahtavaa kun on näin lähellä näin monta upeaa ulkoilualuetta!

2 kommenttia: