lauantai 1. joulukuuta 2012

Päivän kuulumiset



Pikku-neiti kävi viime viikolla 4kk tarkastuksessa lääkärissä. Strategiset mitat tässä vaiheessa; pituus 66 cm ja paino 6405g. Pituus käyrässä tyttö on 95% omiin ikäisiinsä nähden eli aika pitkä kaveri. Painossa 59%. Lääkärin tarkastus meni sitten mukavasti kiukutellen ja huutaen siihen saakka kunnes neiti sai taas vaatteet päälle. Sitten tietenkin uusi huutokohtaus rokotustenlaittovaiheessa. Hoitajakin vähän ihmetteli kun yleensä on saanut iloisen ja hymyileväisen potilaan. No, aina ei vaan jaksa hymyillä. Samalla todettiin myös atooppinen ihottuma joka taisi puhjeta silloin Suomen reissun jälkeen. Olen jostakin lukenut että ilmanmuutos voi olla syynä sen puhkeamiseen herkkäihoisilla. Toivottavasti pysyy kurissa hydrokortisonilla, ainakin se näyttää tepsivän.

Itsekkin kävin sitten lääkärin vastaanotolla. Synnytyksen jälkeen jossain vaiheessa huomasin että pikkusormessani oli pieni kolo ja ajattelin että sinne on mennyt tikku. Ei sieltä mitään tikkua kuitenkaan löytynyt ja kolo alkoi laajenemaan pieneksi rakkulaksi jonka sisälle kertyi verta. Pari kertaa sen puhkaisin ja kävin sitten lääkärissä joka kertoi sen olevan tavallaan eräänlainen kysta, virallinen nimi oli sen verran moni mutkainen että meni ohi. Sillä hetkellä rakkula näytti kuivalta ja päätettiin että tulen takaisin Suomen matkan jälkeen ettei minun tarvitse matkustaa tuppo kädessä. Olin tietenkin saamaton enkä varannut aikaa heti, ja lääkärille oli parin viikon jono, joten sormi alkoi näyttämään aika pahalta. Verta valui ihan koko ajan. Lopulta se sormen sisältä ulos tunkeva lihanpala vihdoin poistettiin. Yöks, niin lääkäri sanoi, että liha sieltä kasvaa ulospäin. Ensin puudutus, sitten terällä viillettiin irti (shave) ja sitten poltettiin reikä umpeen laserilla. Tosi nopeaa! Lääkäri kertoi sen olevan ihan yleinen raskauteen liittyvä rakkula joka joskus ilmestyy kun ihoon tulee haava. Kiitos hormoonit! Se saattaa myös tulla takaisin ja joudun sitten taas menemään poistattamaan sen. Nyt se on kuitenkin poissa tällä erää. Samassa kädessä on myös muuten jännetupintulehduksen serkku, rannekanavan tulehdus. Mitä tästä siis opimme? Lapset kannattaa tehdä heti nuorena eikä tällä tavalla ikäloppuna!

Puudutus oli muuten taas viimosen päälle. Lääkäri sanoi sen kestävän 2-3 tuntia. Olin siellä klo 12 ja kello seitsemän illalla ei sormessa vieläkään ollut tuntoa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti