perjantai 30. joulukuuta 2011

Joulun tunnelmaa

Kuten viime joulunakin, ajelimme jouluksi mieheni sukulaisten luokse Los Angelesin kupeeseen. Tarkempi paikannimi; Rancho Cucamonga on mielestäni huisin hauska. Ajomatka sinne on kuitenkin tosi pitkä ja tylsä. Lyhyin reitti menee keskeltä isojen peltoaukioiden eli puolet matkasta kuluu ilman mitään katseltavaa. Loppumatkalla kiivetään vuoristotietä ylös niin että pahaa tekee auton puolesta. Tien reunassa näkeekin paljon hyytyneitä autoja ja kylttejä jossa kehotetaan laittamaan muun muassa ilmastointi pois päältä. Alaspäin mentäessä taas tienreunoille on rakennettu "runaway truck" kaistoja jonne rekat voivat ajaa jos autosta menee jarrut. Karkulaisten kaista menee jyrkästi ylöspäin ja päättyy moneen perättäiseen sorakasaan. Eipä paljon naurattaisi olla sellaisessa kyydissä. Maisemat vuoristossa ovat kuitenkin hienot ja ylhäällä voi nähdä pilkahduksen lumestakin näin talviaikaan. Matkalla pysähdyimme syömään hernekeittoa tanskalaisravintola Pea Soup Andersenille.. nam! Kyllä maistui hyvälle vaikka se olikin enemmän sellaista sosekeittoa jossa ei ollut lihaa.



Joulun aikana söimme hyvin, katselimme jouluelokuvia ja pelailimme erilaisia pelejä. Amerikkalainen jalkapallo on täällä vähän kuin jääkiekko Suomessa ja joulunaikaan pelataan monta peliä. Sitä tuli siis seurattua toisella silmällä aina välillä mutta en ymmärrä pelistä yhtään mitään. Joululahjat avataan 25. päivä aamulla, koska pukkihan käy ne yöllä laittamassa kuusen alle ja joulusukkiin jotka roikkuvat takan reunalla. Sain paljon kivoja lahjoja.. jee, kiitos pukki!




Ihana Dickens English Village kokoelma koostuu
keraamisista taloista ja hahmoista joita aion itsekin alkaa
keräämään. Osaan taloista voi sytyttää illalla valot.



Monta kertaa mietin kävi että suomalainen jouluruoka, narskuva lumi, jäälyhdyt pihalla tähtitaivaan alla ja joulusauna saisi minut kyllä oikealle joulumielelle. Eihän se nyt kovin joululta tunnu kun ulkona on +20C. Tänä vuonna oli harvinaisen lämmin joulu ja sitä päiviteltiin moneen kertaan. Muistan kun viime vuonna olimme samassa paikassa ja kävimme katsomassa "Christmas Lights" -katua, piti pukeutua tosi lämpimästi. Tänä vuonna emme siellä käyneet mutta tässä muutama kuva kyseisistä jouluvaloista... ai miten niin vähän yliampuvaa?










Toivottavasti kaikilla oli mukava ja rauhallinen joulu, ja hyvää uutta vuotta!

1 kommentti:

  1. Ihana lukea tätä sinun blogiasi! Vaikka lunta ja pakkasta ei teillä ollutkaan, kuvista välittyi joulun tunnelma:)

    VastaaPoista