tiistai 8. tammikuuta 2013

Los Gatos


Los Gatos on pieni kaupunki Santa Cruzin vuoriston kupeessa. Päädyimme sinne toissa viikonloppuna kun kävimme muissa asioissa vähän ylempänä kukkuloilla, ja mietimme mahtuisiko matkan varrelle mitään nähtävää. Totesimme ettemme ole koskaan käyneet Los Gatosin keskustassa vaikka sitä on paljon kehuttu, ja päätimme pysähtyä sinne vähän käveleskelemään ja lounastamaan.

Kaupunki on itseasiassa yksi Usa:n varakkaimmista, taisi olla 33. varakkain jos muistan oikein. Sieltä voi bogata miljoonien dollarien lukaaleja, viktoriaanisia taloja ja useita Michelin tähden ravintoloita. On aika paljon puhuvaa että näin pienessä kaupungissa on kolme Michelin ravintolaa. Keskustassa on helppo käveleskellä ja kurkkia putiikkien ikkunoista sisään. Pienen pieni vanhakaupunki on ihan pääkadun varrella ja se on täynnä boheemeja taidekauppoja ja kalliita antiikkikauppoja. Osa kaupungin historiallisista taloista kärsi pahoin vuoden 1989 maanjäristyksestä mutta niitä on korjattu historiaa kunnioittaen. Myös kukkuloilla asuva vanhojen autojen restauroija jolla kävimme kertoi muistavansa maanjäristyksen. Hän sanoi että talot heidän talon alapuolellaan luhistuivat täysin, heillä muun muassa vesisänky hajosi ja päästi kaikki vedet lattialle, ja he menettivät ihan kaikki lasitavarat. Hänen upean, merinäköalalla olevan talonsa lähistöllä jossain on kuulemma iso kallioon muodostunut (nyt jo täysin sammaloitunut) "kolo" jonka on sanottu olevan järistyksen keskus.








Taidetaan pysyä pois Elm Street:ltä..hmm!


Päädyimme pienen kävelyn ja parissa putiikissa poikkeamisen jälkeen Opa! -nimiseen kreikkalaiseen ravintolaan syömään. Se mainosti itseään autenttisena ravintolana ja ruoka oli mielestäni ihan ok. Se ei kyllä voita San Jose:ssa olevaa lempparikreikkalaistani ja kyseenalaistankin kuinka autenttista on ranskalaiset perunat pitaleivän kanssa, ja mielestäni ranskiksista ei kreikkalaista saa kumoamalla niiden päälle kuppi fetajuustoa. Myös moussaka oli hiukan erilaista mihin olin tottunut. Viinilistalta sentään löytyi jopa 3 viiniä, hatunnosto sille sillä ollaanhan sentään amerikan viinintuotannon mekassa. Tosin Kreikassakain on jo pitkään tarjoiltu ranskiksia lisukkeena varsinkin turistien suosimissa ravintoloissa ja onhan niinkin että perinneruoissakin on sävyeroja alueittain. No, ihan se ruoka maustui joka tapauksessa ja Los Gatos oli vierailemisen arvoinen! Ehkä ensi kerralla pääsisin tutustumaan johonkin sen Michelin tähden ravintoloista.


Opa!

1 kommentti: