torstai 21. kesäkuuta 2012

Häät


Lauantaina olimme mieheni sukulaisen häissä. Tai oikeastaan morsian on mieheni serkun vaimon sisko, eli ei ihan varsinaisesti sukulainen mutta perhepiirissä olen tavannut häntä aiemminkin. Kesän toistaiseksi lämpimin päivä sattui tietenkin juuri kohdalle ja mittari huiteli +35C:ssa mutta sitkeästi vielä raskaana oleva tätikin jaksaa juhlia.




 Häät olivat mielenkiintoiset sillä morsiamen suku on lähtöisen Equadorista ja miehen Meksikosta joten odotin eksoottisia latinojuhlia. Itse vihkiminen tapahtui katolisessa kirkossa ja vaikka se oli lyhennetty versio, kesti se noin tunnin verran sisältäen paljon lauluja ja puheita. Meidän luterilaiseen seremoniaan verrattuna kaikki oli niin kovin paljon rennompaa, ja seremoniassa oli mukana lapsia jotka kantoivat ristiä ja ehtoollistarvikkeita. Häävieraat nousivat seisomaan useita kertoja ja polvistuivat penkkien välissä oleville polvituille muutamia kertoja. Vieraiden pitämien puheiden aikana hääpari ja pappi istuivat heille tarkoitetuilla tuoleilla. Ylipäätäänsä kirkossa ei istuttu hiljaa ja jäykästi vaan ihmiset rukoilivat ääneen, puhuivat ääneen toisilleen ja lapset saivat itkeä vapaasti. Koko hääseurue siirtyi useaan kertaan alttarille ja nopeasti laskettuna molempia, morsiusneitoja ja sulhaspoikia oli yhdeksän lisänään kaksi suloista kukkaistyttöä.





Itse juhlapaikka oli San Franciscossa ja varsinaista juhlaa ennen oli "cocktail hour" jonka aikana tarjoiltiin pieniä suupaloja ja viiniä. Kun vieraat olivat saapuneet alkoi varsinainen juhla ja juhlapuheet joiden aikana ihmiset nauroivat, taputtivat ja huutelivat kommentteja puheiden sekaan. Kuohuviinin tilalla alkumaljana tarjottiin tequilaa ja illan aterialla tacoja ja quesadilloja. Dj soitti koko illan tanssimusiikkia päivän hiteistä lattareihin ja ihmiset olivat iloisissa tunnelmissa. Kaunis hääpari näytti nauttivan juhlasta ja sehän on pääasia.








Hauska idea oli kerätä häävierailta onnittelutekstit ja nimet hääparin
kuvalla varustettuun tauluun.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti