tiistai 22. toukokuuta 2012

Kaksinaismoralismia


Viime vuonna amerikkalaiselta Ben & Jerry´s jäätelöltä tuli markkinoille uusi maku. Idea jäätelömaulle oli lähtöisin vanhasta, todella hauskasta Saturday Night Live:n videosta, jossa Alec Baldwin esittää Pete Schweddy nimistä hahmoa. He ovat kehitelleet uusia jouluherkkuja joista maisteltavana on Schweddy Balls  (joku suomalainen lehti oli kääntänyt tämän suomeksi: "hikiset pallit"). Videon voit katsoa tästä.

Uusi Schweddy Ball niminen jäätelömaku (jonka oli tarkoitus alunperinkin olla vain rajoitettu erä) koki heti alussa kovan kolauksen kun tuhannet perheen äidit haastoivat yrityksen oikeuteen. Heidän mielestään "hikisiä palleja" ei voida myydä kaupassa kaikkien lasten silmien alla. Olin tästä kovin ihmeissäni koska mielessäni ei ollut käynyt pienin ajatuskaan siitä että nimi voisi loukata jotakuta. En pistäisi pahakseni vaikka Suomessa myytäsiin hikisiä palleja pakastealtaassa, mielestäni se olisi varsin hauska juttu josta varmaan saataisiin monet hyvät naurut, saati että jaksaisin kuluttaa energiaani moiseen haasteeseen.

Kerran Atlantan lentokentällä törmäsimme Schweddy Balls irtojäätelöön ja minäkin sitä yhden pallon verran maistoin. Muuten emme mieheni kanssa ole kyseistä jäätelöä nähneet missään vaikka olemme käyneet Ben & Jerryn omassakin myymälässä. Netissä on asiasta kaikenlaisia keskusteluja ja arvuutteluja, ja jopa kartta johon ihmiset ovat merkanneet mistäpäin maata ovat tätä jäätelöä löytäneet. Mieheni sen sitten lopulta löysi ollessaan työmatkalla Seattlessa ja toi purkin kotiin todisteeksi minulle...heh.




Ben & Jerry´s myymälässä oli kerrottu että äidit olivat voittaneet lakijutun jäätelöfirmaa vastaan ja siksi kyseistä jätskiä löytyy vain satunnaisesti heidän omista kaupoistaan. En ollut uskoa kuulemaani. Ihanko tosissaan joku tuomari edes tuhlaa aikaansa tuollaiseen.. ja nämä äidit.. hohhoijaa. Eikö maailmassa ole niin paljon isompiakin ja tärkeämpiä asioita jotka pitäisi ensin korjata. Eikö täälläkin olisi tärkeämpää esimerkiksi saada kouluruokailu kuntoon ja karkkiautomaatit pois kouluista, tai lapsimissien urasta kertovat tosi TV-sarjat pois telkusta niin kauan kun niissä ihannoidaan vanhempia joiden alle kouluikäiset lapset meikataan ja puetaan seksikkäiksi aikuisiksi kilpailuja varten... tätä listaa voisi jatkaa loputtomiin. Tai se että maalaisjärjen käyttö on täällä yleisesti ottaen rajoitettu ihmisiltä minimiin, keräämällä ensin allekirjoitus monenmoiseen lupalappuun ja waiveriin ennen kuin missään voidaan käsitellä sinua koskevia asioita. Joskus tuntuu että prioriteetit ovat heittäneet nykymaailmassa kuperkeikkaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti