maanantai 4. marraskuuta 2013

San Francisco


Eipä tule liian usein käytyä tuossa kuuluisassa lähikaupungissamme. Niin mukavaa kai sitä kotona on, tai sitten niin paljon muuta tekemistä. Lähinnä käyn San Franciscossa vain silloin, kun on sinne jotain erityistä asiaa. Muistelin, että viimeisin käynti taitaa olla peräisin viime talvelta kun tyttöjen kanssa innostuimme viemään vauvat retkelle junalla. Mikähän lie päähänpisto sekin ollut.

Nyt, kun lokakuu oli meillä omistettu vieraille Suomesta, käytiin San Franciscossa sitten oikein urakalla. Lähinnähän siellä tietenkin kierrettiin niitä kuuluisimpia paikkoja joista alla vähän kuviakin. San Francisco on aina yhtä ihastuttava mäkineen, merimaisemoineen ja värikkäine taloineen. Käytiin tietenkin ajelemessa Golden Gate Bridge jonka toisessa päässä on hyvä pysähdys- ja valokuvien ottopaikka. Sen jälkeen Pier 39:lle käveleskelemään, ihmettelemään merileijonia ja jonnekin syömään. Vieressä on Boudinin leipomo jossa leivotaan San Franciscon omaa sourdough eli hapanleipää. Leipiä löytyy kaikkeen hauskaan malliin tehtynä kuten nalleja, krokotiilejä ja muita ihmeellisyyksiä. Samasta paikasta saa myös rannikolla, ja monessa muussakin kaupungissa kuuluisaa, clam chowderia, eli simpukkakeittoa, joka täällä tarjoillaan leipään kaiverretussa kupissa. Kiva kokemus sekin ensikertaa San Franciscossa olevalle. Pier 39:nen läheltä löytyvät myös kaikki niin sanotut krääsäkaupat jotka pursuavat t-paitoja, lippalakkeja, jääkaappimagneetteja ja muita matkamuistoja. Samalla saa kuvattua myös Alcatrazen vankilasaaren joka näyttää olevan yllävän lähellä. Veneretket saarelle lähtevät samasta satamalaiturien rivistöstä.

Muita vakkari käyntikohteita ovat Lombard Avenuen alamäkeen mutkitteleva tie, Painted Ladies eli kuuluisat viktoriaaniset talot, Coit Tower ja China Town. Muutakin näkemistä ja tekemistä toki on, mutta nämä nyt ehkä ne ehdottomasti kuuluisimmat.












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti