torstai 10. lokakuuta 2013

Mammat lomalla


Suomivieras saapui meille keskiviikkona. Ehdittiin koluta lähimaastoja ja shoppaillakkin vähän. Sitten starttasi mammaporukka kohti Napa Valleytä, ja lomaa ilman lapsia tai aviomiehiä. Ou jee! Onhan tämä kyllä ansaittukkin.

Meiltä matkaa tuli noin puolitoista tuntia kun ajelimme läpi viiniviljelmien ja kukkuloiden aina Calistogan pikkukaupunkiin saakka. Siellä meitä odotti varaamamme autonkuljettaja/opas joka olisi mukana viinitilakierroksellamme viiden tunnin ajan. Yllätys oli melkoinen kun oppaaksi osoittautuikin vanhempi, harmaapäinen rouvashenkilö joka tärisevin käsin hyppäsi autoomme ja lähti ajelemaan kirkkaanpunaisessa kynsilakassaan. Kierros venähti meillä kuuden tunnin mittaiseksi, ja osa viinitiloista oli oppaamme Nancyn ehdottamia ja varaamia paikkoja. Ja tosi upeita paikkoja ne olivatkin. Aloitimme Von Strasser -tilalta joka on avoinna ainoastaan varauksesta ja ryhmille. Maistoimme talon valkoviinin tasting roomissa jonka jälkeen siirryimme kallion sisään louhittuun viinikellariin maistelemaan punaviinejä. Hyviä, hyviä ja hyviä, ja erittäin hyvän hintaisiakin. Ihan niin hyviä eivät kuitenkaan, että sillä hinnalla olisin kotiin vienyt. Seuraava viinitila oli myös suljettu yksittäisiltä vierailijoilta. Tämä paikka oli todellinen kultakimpale. Maisema oli aivan mielettömän upea ja viinit hyviä. Lisäksi meitä opasti viinitilallisen pojan tyttöystävä joka oli todella ystävällinen ja kertoi meille paljon eri asioita sekä kierrätti tilalla. Täältä ostimme jokainen kotiinviemisiäkin.




Lokakuu on paras aika vierailla Napa Valleyssä. Sadon-
korjuu on parhaillaan menossa ja on mahdollisuus
päästä seuraamaan myös tilallisten työskentelyä.

Jericho Vineyard 



Pääsimme maistamaan  jo puristettuja marjoja.

Maistelua viinikellarissa.


Loput viinitilat joilla kävimme olivat hiukan enemmän kaupallisia. Vierailimme muun muassa linnan näköisessä rakennuksessa jonka on tehnyt kuuluisaksi sen aikoinaan Ranskassa makutestin voittanut talon Chardonnay. Voidaan sanoa, että tästä sokkona tehdystä makutestistä ja sen voitosta on Napa Valleyn loisto saanut alkunsa. Tapahtumasta on tehty myös elokuva nimeltä Bottle Shock. Päätimme viinitilakierroksen omasta toiveestamme meidän kaikkien suosikkiin, shamppanja -talo Mummiin.




Majoituimme Calistogassa Indian Springs -nimiseen kylpylähotelliin, josta olimme vuokranneet kokonaisen pienen talon. Calistogan pieni keskusta on ihastuttava ja vanhanaikainen. Oli ihanaa käveleskellä lämpimässä syysillassa ja ihmetellä näyteikkunoita. Kävimme syömässä paikallisen olutpanimon ravintolassa ja palasimme sitten talollemme jatkamaan iltaa. Osa meistä saikin päähän piston mennä kokeilemaan hotellin kuumaa mineraaliuima-allasta. Aivan mahtava idea! Oli ihanaa lillua kuumassa vedessä viileässä ja pimeässä illassa, ja katsella tähtitaivasta. Niin rentouttavaa ja mukavaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti