sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Hemmottelupäivä


Seuraavana päivänä Napa Valleyssä heräilimme ihanaan auringonpaisteeseen. Kahvi porisemaan, juustobagelit paahtimeen ja terassille aamupalalle. Aamupäiväksi osalle oli varattuna kylpylästä niinkin eksoottinen hoito kuin mutakylpy. Eikun sinne vaan rentoutumaan.

Kylpylässä oli kummallinen käytäntö, kaikki kellot oli siellä 15 minuuttia etuajassa jotta kylvyt pääsisivät alkamaan ajoissa myöhästyjistä huolimatta. Mutta me suomalaisethan tietenkin olimme paikalla 15 minuuttia ajoissa, joten jouduimme sitten odottelemaan jonkin aikaa omaa vuoroamme. Ei se nyt paljoa mieltä painanut sillä paikka oli tosi kiva. Pääsimme jo vaihtamaan vaatteita pukuhuoneille. Siellä oli tarjolla kaikenlaisia ihania voiteita, shamppoita, kampoja ja muita kylpylässä ehkä tarvittavia tuotteita. Odotellessa omaa vuoroaan sai napostella pähkinöitä ja joka puolella oli tarjolla kurkku- ja melonivettä.

Ihanat naiset valmiina kylpyyn...

...melkein kuin nämä joiden kuva oli kylpylän seinällä.



Mutakylpyyn mentiin ilkosen alasti. Amme oli täytetty lämpimällä mudalla ja eikun sinne makaamaan vaan. Hoitaja sitten peitti vartalon vielä kokonaan mudalla ja jätti meidät sinne makoilemaan. Kylpyammeita oli neljä joten pääsimme hauskasti kaveriporukalla vierekkäin. Kylvyn jälkeen meidät ohjattiin kuumaan suihkuun pesemään mudat pois ja sen jälkeen geysirin mineraalivedellä täytettyyn kylpyammeeseen. Kylvystä mentiin suoraan saunaan. Siinä vaiheessa olin jo sen verran läkähdyksissä, että kuuma sauna tuntui todella tulikuumalta, enkä pystynyt olemaan siellä loppuun saakka. Sauna tosin ei ollut mikään perinteinen suomalainen sauna. Lauteiden alla juoksi kuumanlähteen eli geysirin vesi joka lämmitti saunan. Oli kummallista istua saunassa ja kuunnella muutaman minuutin välein kuuluvan geysirin veden kohinaa. Kun olimme selvinneet saunasta, meidät käärittiin viilentäviin lakanoihin ja saimme makoilla kurkut silmillä 15 minuuttia ja rentoutua. Tällaista löysäilyä juuri olinkin tältä lomalta odottanut, mahtavaa!




Hoitojen jälkeen oli mahdollisuus rauhoittua ja makoilla auringossa Buddha -lammella mutta me valitsimme ison mineraalivesialtaan kylpylän toisella puolella. Makoilimme aurinkotuoleilla, höpöttelimme niitä näitä ja uimme lämpimässä vedessä. Maltoimme jatkaa matkaa vasta iltapäivällä ja silloin nälkä oli iskenyt meistä jo useampaankin. Olimme suunnitelleet, että pysähdymme kuuluisassa kulinaari-instituutissa St. Helenassa tutustumassa paikkoihin, mutta nyt söimmekin lounaan heidän opetusravintolassaan. Tosi mielenkiintoista minulle ja Suomen -vieraalleni sillä olemme itse saman alan ihmisiä. Olen käynyt Culinary Institutessa aiemminkin mutta en ole syönyt siellä kunnon menuta. Ruoka oli hyvää mutta ei mitään erikoismaininnan ansaitsevaa. Opiskelijoita työssään emme valitettavasti nähneet sillä oli sunnuntai, ja paikalla vain työntekijöitä. Loistava lopetus tyttöjen reissulle kumminkin!





1 kommentti:

  1. Ihana retki teillä on ollut!!! Varmasti mukavaa ja ah, niin ihanan rentouttavaa :)

    VastaaPoista