maanantai 8. huhtikuuta 2013

Alum Rock Park


Taas on puistoiltu oikein urakalla. Viikonloppuna olimme päiväretkellä kansallispuistossa, the Pinnacles National Park, jonne on meiltä parin tunnin ajomatka ja josta kerron myöhemmin lisää. Viime viikolla sen sijaan kävimme kokeilemassa uutta puistoa San Josessa suomalaisystävän ja hänen vauvansa kanssa.

Alum Rock Park oli ihan kaupungin laidalla korkeiden kukkuloiden katveessa. Heti kun sinne saapui, haistoi ihanat eukalyptyspuut ja kuuli puron solinan. Ihana pakopaikka kaupunkien vilinästä! Puistolla on pitkä historia sillä se on perustettu 1872, ja koska se on vulkaanisella maaperällä, on siellä useita mineraalivesilähteitä. Aikoinaan alueella on ollut terveyskylpylän kaltaista toimintaa ja ihmiset ovat tulleet sinne uimaan kuumiin mineraalilähteisiin. Niiden toiminta kuitenkin liikakäytön vuoksi loppunut ja osan tyrehtynyt ihan minimiin. Erilaisten vanhojen rakennusten raunioita ja siltoja on vielä kuitenkin nähtävillä. Ja joskus voi haistaa mineraalilähteiden hajun, samanlaisen kuin mädäntynyt kananmuna.




Ihana kevät. Kaikki on vielä vihreää.






Puistonvartija ulkoilutti pientä pöllöä joka
oli kaiketi pelastettu jostain.


Olin lukenut jostakin, että puiston polut sopisivat myös lastenrattaille. Jonkun matkaa ne sopivatkin, mutta sitten polku jolla olimme kapeni kiviseksi pikkupoluksi ja päätimme kääntyä takaisin. Suurin osa poluista lähti todella jyrkkää kukkulan rinnettä ylöspäin. Niimpä päätimme jättää lenkkeilyt tällä kertaa vähemmälle, ja kokeilla sen sijaan vauvakeinuja ja keskittyä höpöttelemiseen. Keinu olikin meidän neidin mielestä suuri hitti, ainakin ilmeestä päätellen. Tällaista se minunkin elämä pian tulee olemaan, huoh, hiekkalaatikon reunalla istumista ja keinun keinuttamista. Jään kyllä siinä vaiheessa kaipaamaan näitä reippaita kuntolenkkejä joita nyt olemme harrastaneet.




Hieno paikka tämä Alum Rock! Tulen kyllä uudelleenkin mutta ensi kerralla vauva rintareppuun, että pääsee kunnolla samoilemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti