torstai 15. marraskuuta 2012

Hääpäivä Sonomassa


11.11. tuli kuluneeksi vuosi siitä kun menimme naimisiin Tahoella. Sen kunniaksi pakkasimme kimpsut autoon ja ajelimme Sonoman viinialueen perukoille Alexander Valleyhin. Ajomatka meiltä sinne kesti parisen tuntia joten se oli juuri sopiva matka vauvan kanssa. Yövyimme Windsorin pikkukaupungissa jossa kävimme yhdessä tasting room:ssa maistelemassa viinejä ja syömässä vanhanajan amerikkalaisessa dinerissa. UpTick:ltä ostimmekin heti jo kaksi viinipulloa kotiin viemisiksi.


Ruokapaikka Windsorissa

Seuraavana aamuna aamiasen jälkeen lähdimme tutustumaan viinitiloihin. Minähän en tietenkään kovasti voinut viiniä nauttia mutta maistella vähän toki. Ensimmäinen maistelu oli portviineistä Trendatue viinitilalla ja ostimme yhden vaalean jälkiruokaportin josta tykkäsimme. Sen jälkeen kävimme Simi nimisellä viinitilalla. Se on perustettu jo vuonna 1876 ja rakennukset olivatkin kauniin rustiikkisia. Tällä kertaa emme ostaneet viinejä sillä emme pitäneet maistamiamme viinejä niiden hintojen arvoisina.







Geyservillen kaupungissa kävimme Francis Ford Coppolan viinitilalla, virallisemmin Rubicon Estate. Sen on alunperin perustanut suomalainen merikapteeni Gustave Niebaum mutta nykyään se on melkoinen turistirysä. Tosin nyt kun ei olla sesongin kuuminpaan aikaan liikkeellä saa liikkua suht rauhassa eikä tarvitse jonotella maistelutiskeille. Viinitilalla on iso uima-allasalue joka toimii lapsiparkkina, lastenhoitajat pitävät huolta perheen pienimmistä sillä aikaa kun aikuiset maistelevat viinejä. Päärakennuksen yläkerrassa on Coppolan pieni museotila jossa myydään myös matkamuistoja, ja alakerrassa Michelin tähtien oppaassa maininnan saanut Rustic -ravintola. Söimme siellä lounaan ja täytynee sanoa että maininta on kyllä hyvin ansaittu. Pari viiniäkin lähti kotiinviemisiksi ja yksi portviini.




Elokuvasta Dracula



Ajelimme Dry Creek:n kaunista maaseututietä vielä yhdelle viinitilalle jota meille oli eräs paikallinen suositellut; Ferrari-Carano. Maisemat olivat upeat syksyn värit saaneine viinitarhoineen ja aurinko paistoi. Pian tien varressa aukeni upein kartano jonka olen koskaan nähnyt (siis lukuunottamatta linnoja tai kuninkaan palatseja Ranskassa ja Englannissa). Valitettavasti kartano jäi sen verran sivuun porttien taakse etten saanut siitä kuvaa mutta itse viinitila oli myös upea kukkaistutuksineen ja puutarhoineen, linkistä voi kurkata kuvia. Tässä vaiheessa olimme jo maistelleet sen verran viinejä että enin into oli lopahtanut emmekä sitten ostaneet täältä enää mitään, mutta kävimme ihailemassa jättimäistä viinikellaria ja upeaa puutarhaa.


Puutarhasta löytyi myös tällainen korkkipuu


Virkistävä viikonloppumatka mahtavissa maisemissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti