keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Matkaan mars


Kauan odotettu Suomen loma ja seikkailu alkaa sitten aikaisin huomenaamulla. Täytyy myöntää että vähän kyllä jännittää lennellä noin kauas näin pieni ihminen mukana vaikkakin pari kaveria täältä samanikäisten vauvojen kanssa on jo onnistuneesti Suomessa käyneet. Neiti nukkui toissa yönä ensimmäistä kertaa läpi koko yön mutta pahaksi onneksi viime yö meni vähän levottomammin, joten tässä ollaan jo valmiiksi aika väsähtäneessä olotilassa. Kaippa sitä sillä suomalaisella sisulla jaksaa mutta eniten jännittää kuinka paljon vauva itkee lennoilla ja häiriintyvätkö siitä muut matkustajat. Ehkä olen sen suhteen liian herkkänahkainen sillä ainahan vauvoja lennoilla on ollut, enkä ainakaan itse ole suuremmin häiriintynyt.

Loma-ohjelmassa on kaikenlaista jännää. On ristiäisiä, eläinpuistoa, napapiirillä käyntiä, ystävien ja perheen tapaamista, herkuttelua ja unohtamatta sitä yhtä tärkeää... melkein vuoden tauon jälkeen RATSASTUSTA! Ou jee.. valmiina ollaan!

8 kommenttia:

  1. Hyvin se lento menee noin pienen kanssa :) Kun ei ole sitä "pelkoa", että vauva tahtois liikkua. Jos imetät, niin sehän on oiva keino "hiljentää" :) Ja varsinkin koneen lasku tekee kokemuksen mukaan lapselle korviin enemmän kipeää, silloin jotain imettävää suuhun. Tervetuloa tänne syksyyn! Nauttikaa!
    T: Pirre

    VastaaPoista
  2. Heippa,

    semmoista kysyisin että tuliko siellä piilaaksossa synnyttäminen hurjan kalliiksi? Olen nimittäin kuullut melkoisia kauhujuttuja sairaalamaksuista... itsellämme on lähiaikoina myös muutto sinne suuntaan edessä ja pohdin sitä siellä synnyttämisestä ylipäätäänsäkin. Meillä on yksi lapsi jo entuudestaan, ja Suomessa synnyttäminen oli ainakin minun mielestäni positiivinen kokemus :)

    -Ida-

    VastaaPoista
  3. Kyllä edelleenkin laskuja tippuu postiluukusta ja ovathan ne olleet hurjia. Synnytys maksoi 55 000 dollaria ja lapsen pari viikkoinen teho-osastolla n. 120 000. Vakuutushan ne laskut tietty hoitaa mutta riippuen vakuutuksesta, jää niistä yleensä pieni omavastuuosa itselle maksettavaksi. Meillä miehen työpaikan vakuutus ei ole ollut yhtä hyvä kuin tutuillani vaan olemme joutuneet maksamaan 20% laskuista 2000 dollarin kattoon saakka, ja se 2000 oli aika äkkiä täynnä. Eli sen verran meille itsellemme synnytys tuli maksamaan. Ylipäätään laskut ja vakkuutusasiat on hirmu monimutkaisia verrattuna Suomeen. Oletko muuttamassa Piilaaksoon?

    VastaaPoista
  4. Meidän muutto ei ole vielä täysin varmistunut, mutta todennäköistä ensi kesänä ja viimeistään ensi syksynä. Hurjilta kuullostavat nuo laskut! Varsinkin kun ajattelee että esikoisemme joutui myös synnyttyään olemaan 3 viikkoa teholla, ja minä jo ennen synnytystä muutaman päivän sairaalassa ja siitä huolimatta sairaalamaksut eivät olleet yhteensä kuin 500e. Mutta huojentavaa silti että suurin osa sielläkin menee kuitenkin vakuutuksen piikkiin! Pitää siis olla tarkkana vakuutuksia ottaessa, että tulee otettua oikeanlaiset :) Mekin saamme laitettua varmasti suurimman osan vakuutuksistamme mieheni yrityksen piikkiin. Toivottavasti :)

    -Ida-

    VastaaPoista
  5. Yleensä täällä työpaikka tarjoaa vakuutuksen, jollei sitten ole hänellä ole oma firma jolloin hän voi tietenkin itse päättää millaiset vakuutukset hankkii. Meitä suomalaisia on täällä laaksossa tosi paljon ja meillä on oma facebook -sivusto joten kun muutto varmistuu niin laitahan viestiä ja lisään sinut meidän sivuille. Sieltä saa vastauksen kysymykseen kuin kysymykseen ja tutustuu uusiin ihmisiin.

    VastaaPoista
  6. Huh, kun on kallista hommaa tuo synnytys siellä! Aivan järkyttävän kallista. Onko kaikilla vakuutukset? Mahtaa vakuutuksetkin maksaa jonkin verran, onko kaikilla varaa niihin? Jäis kyllä synnyttämättä noilla hinnoilla ilman vakuutusta sairaalassa :p

    -pirre

    VastaaPoista
  7. Kyllä täällä suurimmalla osalla on vakuutukset ja yleensä ne tulee työpaikan kautta. Jos ei ole varaa vakuutukseen niin sitten käytetään julkista terveydenhuoltoa joka on sitten telkkarista tutun Teho-osaston tapaista hoitoa ainakin ensiavussa ... kaaoottista, pitkät jonot, usein vaatimattomissa tiloissa olevia vastaanottoja.

    VastaaPoista