torstai 19. tammikuuta 2012

Viikonlopun kirppislöytöjä

Viime viikonloppuna tuli kuluteltua aikaa ystävän kanssa kirppiskierroksella. Tarkoituksena oli löytää joku lähialueen "estate sale" joissa myynnissä on koko talon irtaimisto. Parissa sellaisessa kävimmekin mutta mainoksesta huolimatta ne olivat enemmän "garage sale" -tyyppisiä, eikä niistä löytynyt mitään kivaa ostettavaa. Reissussa sattui kuitenkin silmään muuta hauskaa, kuten esimerkiksi nämä aamiaismuroilla koristellut donitsit. Niin että tässäpä aamiainen amerikkalaiseen tapaan:



Matkalla pysähdyimme myös Santa Clarassa jossa FinNode:n toimistolle oli kyhätty presidentin vaalien äänestyspiste Piilaakson suomalaisasukkeja (ja matkailijoita) varten. Tulipa siis täytettyä kansalaisvelvollisuus täältäkin käsin ja tavattua muita suomalaisia samalla. FinNode oli minulle uusi tuttavuus mutta nyt tiedän että se toimii suomalaisten innovaatio -yritysten tuliverkostona yhteistyössä muun muassa Tekesin, Finpron ja eri ministeriöiden kanssa.

San Jose:ssa pysähdyttyämme yhdelle kirppikselle silmiini osui myös tämä nähtävyys; huoltoaseman pihalla oleva "muffler man". Näitä jättiläiskokoisia lasikuituisia ihmishahmoja löytyy sieltä täältä amerikasta ja jotkut etsivät niitä matkoillaan.



Jotain pientä ostettavaakin toki kirppiksiltä löytyi. Ihan muutamalla dollarilla sain koristeeksi puisen viinilaatikon johon voin varastoida pikkutavaraa, sitä tuntuu aina kertyvän joka puolelle. Ja uskomatonta mutta totta: Manolo Blahnikin kengät $6:lla!!! Olen jo aiemmin löytänyt lähistöltä kaupan josta merkkikenkiä löytyy välillä alennushyllystä naurettavan halvalla, jopa alle $100, ihan uutena. Olen kyttäillyt siellä säännöllisesti elämäni ensimmäisiä Blahnikeja, Jimmy Choota tai Louboutineja mutta ne on aina olleet joko väärää kokoa tai muuten vaan ei minun tyylinen malli. Yhdet Pradan korkkarit oli jo lähellä lähteä matkaani mutta jätin ne sinne vielä parempien toivossa. No nyt ne ensimmäiset merkkikengät ovat tulleet taloon!




Jotkut kirppikset olivat erikoistuneet vintage vaatteisiin ja tuntuivat lähinnä enemmän kaupoilta kuin kirppiksiltä. Sieltäpä lähti edullisesti tällainen mekko jonka alta ei pömppömaha näy ja käy hyvin matkavaatteeksi häämatkallemme. Helmikuun lopussa suuntaamme Hawajin Big Island:lle reiluksi viikoksi, jippii!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti