sunnuntai 26. elokuuta 2012

Syksy tulee


Täällä on pidellyt koko heinäkuun ja elokuun alun kunnon helteitä. Viime viikolla mittarilukemat alkoivat tippua +30C:stä vähän alemmas ja tänä viikonloppuna ollaan jo +20C:n tienoilla. Tällaiselle skandinaaville joka kantelee mukanaan pientä ihmislämpöpatteria, se on on ihan sopivasti. Olen siis nauttinut viikonlopun säästä.

Ruokakaupassa käydessäni huomasin että sinne oli jo ilmestynyt erilaisia kurpitsakoristeita... ihanaa! Vaikka Suomessa en syksystä välitäkkään, täällä se on lempivuodenaikani. Ilmat ovat meikäläiselle sopivat ja joka paikka koristellaan värikkäillä sadonkorjuu -koristeilla, erilaisilla kurpitsoilla, hauskoilla  variksenpelättimillä ja auringonkukilla. Viinitiloilla ja erilaisilla farmeilla juhlitaan sadonkorjuu -juhlia. Jotkut niistä ovat laajentuneet lähes festivaaliksi kuten Pumpkin festival Half Moon Bay:ssä tai Garlic-festival toisessa lähikaupungissamme Gilroy:ssa jossa viljellään paljon valkosipulia. Syksyhän huipentuu sitten Halloween juhlaan jonka koristelut ovatkin sitten aivan jotain muuta.

Vielä hetkisen nautitaan myös kukkivista kukista ennen kuin syksy vie ne mennessään. Samoin takapihallamme kesää viettäneestä kolibrista.





2 kommenttia:

  1. Taalla edelleen kolmenkympin tuntumissa lampotilat, mutta kylla huomaa etta aamuisin alkaa ja tarvimaan pienta huivia harteille toihin kavellessa. Olen niin kesa-ihminen kuin vain olla voi joten kesanlopun enteily aina harmittaa. Taman takia suunnittelemmekin mieheni kanssa muuttoa jonnekin vahan lampimaan... Menemme paikan paalla kaymaan loka-marraskuussa...

    Terkkuja Nykista!

    VastaaPoista
  2. Hui.. aika kuumaa :) Täällä on normaalia "kylmempää" tällä hetkellä mutta epäilempä että minun kauhuksi tämä tästä vielä lämpenee moneen kertaan ennen kuin syksy alkaa.

    VastaaPoista