keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Valaita San Diegossa

Viime viikonloppuna lensimme San Diegoon missä mieheni työpaikan päätoimisto on. Päätimme lähteä jo viikonloppuna että saisimme lomailla vähän yhdessä sillä tämä oli ennen kaikkea työmatka.

San Diego on Kalifornian toiseksi isoin kaupunki joka sijaitsee ihan etelässä, Meksikon rajan tuntumassa. Se on tunnettu vuoden ympäri jatkuvasta hyvästä säästään ja armeijan tukikohdistaan. Minulle kaupunki oli ennen kaikkea tuttu siitä että San Diegon lentokenttä kuuluu maailman kymmenen vaarallisimman joukkoon. Kenttä on keskellä kaupunkia ja sillä on vain yksi kiitorata joten koneet kaartelevat taivaalla odotellessaan vuoroaan sen jälkeen kun ne tulevat San Diegon ilmatilaan vuoriston päältä. Lentoja tulee ja menee noin 550 päivässä ja ihan kiitoradan päässä on iso parkkihalli. Yksi kohtalokas onnettomuus sen historiassa on sattunut, siinä kuoli 144 ihmistä. Lentokentän siirtämistä pois kaupungin keskusta suunniteltiin mutta veronmaksajat äänestivät siirtämistä vastaan. Niimpä saimme edelleen ihailla pilvenpiirtäjien valoja molemmilla puolella konetta laskeutuessamme San Diegoon. Ja tämän tarinan opetuksena olkoon että jos tykkää matkustella, ei kannata katsoa sensaatiohakuisia dokumentteja televisiosta!

Sunnuntaina keksimme lähteä maailman kuuluun San Diegon SeaWorld:iin. Vaikkakin olen yleisesti sitä mieltä että valaat ja delfiinit kuuluvat mereen eikä huvipuistoon, en voi väittää etteikö meillä olisi ollut hauskaa. "Shamu show" jossa isot miekkavalaat tekevät temppuja oli vaikuttava ja ihastuimme etenkin erikoisen näköiseen Beluga valaaseen joka asui arctisessa osassa puistoa. Olimme ulkona auringossa koko päivän ja ihailimme mahtavia mereneläimiä.



Hotellimme sijaitsi mieheni työpaikan lähellä Solana Beach:llä. Rannalla oli kaunista ja onnistuin jopa näkemään delfiinejä uiskentelmassa surffaajien seassa. San Diegon lähirannikko on täynnä pikkukaupunkeja joita koristavat palmut ja minne tahansa menikin, tuntui että liikennettä oli paljon vähemmän kuin kotipaikassamme. Maisemat rantateillä olivat upeat!




Mukava reissu.. mukava kaupunki.. ja jos mahdollisuus tulee niin lähden ehdottomasti uudelleen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti