keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Postia


Tällaistakin postia se postipoika täällä kuljettelee...


Kutsu oikeuden valamieheksi

Kerkesin jo ajatella että taas tuli eteen Oaklandin reissu ja pohtia kuka hoitaa vauvaa jos on pakko mennä. Tiedän että monet täällä vain heittävät roskiin moiset kutsut vaikka periaatteessa heillä on kansalaisvelvollisuus mennä, ja jossain vaiheessa kieltäytymisestä voi päästä jopa lukemaan tiilenpäitä. Minun tilanne on sikäli vähän arka, että joudun vielä uusimaan green cardin ensi vuonna ja jos sen jälkeen haen kansalaisuutta, on parempi ettei nimelläni löydy mitään tämän kaltaisia merkintöjä.

Onneksi kirjettä lukiessani kävi ilmi että en edes voi osallistua sillä en ole vielä kansalainen. Hassua että systeemi ei tätä tunnista kun lähettelevät kirjeitä. Olisin voinut myös ilmoittaa heille että minulla on huollettava ja kieltäytyä sillä perusteella. Toisaalta, olisihan tämäkin ollut taas yhdenlainen kokemus ja seikkailu. Ihan uteliaisuuttani olisin voinut mennäkin paikan päälle ihmettelemään pikkurikollisten toimia.

2 kommenttia:

  1. Jossain osavaltiossa nämä 'jury duty:t' tulevat ajokortti tietojen perusteella - jossain taas ihan muilla perusteilla. Lapseni sai kutsun ollessaan 2 vuotias. Ja kutsuun täytyy yleensä vastata, miksi ei voi osallistua. Hiukan tämä laittoi ihmettelemään systeemin toimivuutta. Onneksi 2 vuotiaan ei tarvinnut osallistua !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No juu, kyllä hiukan erikoista :) Pystyin sentään netissä lähettämään tiedon miksi en ole tulossa, sen verran ovat nykyaikaisia kuitenkin.

      Poista