perjantai 8. maaliskuuta 2013

Nykytaiteenmuseo


Viime viikolla teimme mamma -porukalla retken San Franciscon nykytaiteenmuseoon. Päätimme mennä paikallisjunalla eli Bart:lla joka vähän rajoitti museovalintaa, koska museo piti olla sitten asemalta kävelyetäisyydellä. Päätimme mennä nykytaiteen museoon (SF MOMA), sillä sen vieressä on paljon kivoja kahviloita, viheralueita ja lasten leikkipaikka retken isointa lasta ajatellen.

Matka meiltä cityyn Bartilla kestää vajaan tunnin ja osa matkasta mennään tunnelissa lahden alla. Matkustaminen Bartilla on helppoa ja kätevää, mutta oli todella vaikeaa löytää tietoa siitä voiko lastenrattaita ottaa mukaan junaan, ja jos voi niin pitääkö ne olla esimerkiksi pyörävaunussa tai taiteltuna kasaan kuten CalTrain:ssa. Puhelinsoitollahan sekin selvisi, ei ole mitään rajoituksia. Mahtoiko olla niin vaikeaa löytää tätä tietoa koska kukaan kunniallinen amerikkalaisäiti ei lähde lastenrattaiden kanssa Barttiin? Täällähän ajetaan autolla kaikkialle. Tai jos lähteekin niin leimautuu heti tyhjätaskuksi. Näitä teorioita minulle tarjottiin useammalta taholta kun ihmettelin asiaa ääneen. Ja kun oikein asiaa mietin, niin en kyllä muista koskaan nähneeni ketään rattaiden tai vauvan kanssa Bartissa. No, mutta se ei meitä suomi-mammoja hidastanut.




Ensimmäiseksi syötiin lounasta ostoskeskuksessa jossa samalla sai näppärästi vaihdettua vauvoille vaipat ja muut tarpeelliset family loungessa. Täällä on ylipäätäänsä hirmu hyvin otettu perheet huomioon ja monessa paikassa ei ole pelkästään vaipanvaihtoalusta vessassa, vaan on perhehuone imetyskoppeineen, lastenvessoineen ja leikkipaikkoineen. Lounaan jälkeen jatkettiin matkaa museoon.


Nämä tässä taideteoksessa ovat aivoja...jee!

Museon kaupasta löytyi tällaista suomalaista designia jota löytyy myös
omasta kaapistani.


Museo oli yllättävän pieni mutta mukava paikka. Harmiksemme kaksi kerrosta oli suljettuna remontin takia mutta vaikka ne olisivatkin olleet avoinna, ei museo olisi siltikään tuntunut ihan jättiläiseltä. Näimme valokuvataidetta, maalauksia muun muassa Matisselta ja Picassolta, ja kaikenlaisia erikoisia nykytaiteen veistoksia. Museon jälkeen haettiin vielä viereisestä leipomosta kunnon leivoskahvit ja istuttiin leikkipuistoon kahvittelemaan. Täytyypä tehdä tällaisia reissuja useamminkin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti