maanantai 5. maaliskuuta 2012

Saarikierros

Nyt sitä ollaan jo onnellisesti kotiuduttu Havajin lämpimistä maisemista varsin pomppuisen kyydin jälkeen. Pari postausta vielä matkakokemuksista on tulossa ja tässä niistä ensimmäinen...

Keskiviikko -aamuna kävimme kurkkaamassa arkeologisia kalliomaalauksia ennen kuin jätimme Waikiloan kylän taaksemme ja suuntasimme saaren toiselle puolelle Hilon kaupunkiin. Aivan hotellimme lähellä oli polku jonka nimi oli "Kuninkaiden tie" ja sitä pitkin oli ennen muinoin kuljettu hevosin ja aasein.


Näissä laavakivistä tehdyissä luolissa matkalaiset lepäsivät öisin


Kalliomaalauksia ja viestejä joita he toisilleen raapustelivat


Saarta kiertää pääasiallisesti vain yksi tie ja lähdimme pohjoisen suuntaan. Melkein heti huomasimme että ilmasto muuttui kuivasta lähes trooppiseksi, ja näimme paljon vihreitä peltoja ja metsiä. Tie meni rannikkoa pitkin ja pysähdyimme ensin vanhassa, historiallisessa kylässä katsomassa miten entisaikaan oli elelty. Sen jälkeen jatkoimme lounaalle Hawin pikkukaupunkiin ja siitä näköalapaikalle Kohalaan.


Tältä näyttivät entisaikojen talot havajilla, paikalliset kutsuvat niitä
nimellä "hale"



Kuningas Kamehamehan patsas





Lounaspaikkamme Bamboo Café Hawissa



Näköalapaikka

Ennen iltaa kerkesimme vielä Hilon kaupunkiin jossa meille pian selvisi ettemme näkisi loppuloman aikana lainkaan aurinkoa jos jäisimme sinne pidemmäksi aikaa. Näin talviaikana eli sadekautena, toisella puolta saarta sataa vettä lähes koko ajan, eikä se suinkaan ollut mitään pikkusadetta. Niimpä päätimme yöpyä yhden yön ja jatkaa seuraavana päivänä takaisin kuivalle puolelle saaren alakautta jossa halusimme käydä tulivuorella. Se olikin yksi loman kohokohtia mutta siitä lisää seuraavassa blogikirjoituksessa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti