torstai 15. maaliskuuta 2012

Cirque du soleil

Viime sunnuntaina kävimme katsomassa San Jose:ssa Cirque du soleil näytöksen. Tämä "aurinkosirkus" on lähtöisin alunperin Kanadasta ja sillä on useita eri show:ta kiertueilla ja joitakin pysyviä esityksiä pääasiassa Las Vegasissa. Esityksissä ei käytetä eläimiä vaan niissä korostetaan ihmistaitoja. Mukana on kaikenlaisia akrobaatteja ja esiintyjiä, sekä useimmiten myös laulajia. Kaikki esitykset on sidottu kauniisti ja vauhdikkaasti yhteen musiikin avulla, eikä mukana ole tavallisen sirkuksen tapaisia välispiikkejä.

Olen nähnyt aiemmin Las Vegasissa Cirque du soleil - Viva la Elvis. Se oli aivan mahtava musikaalia muistuttava ja paljon tanssia sisältävä esitys. Tällä kertaa olimme katsomassa Cirque su soleil -Totem joka taas oli enemmän sirkusmainen ja sisälsi paljon akrobatiaa. Sen teemana on kertoa evoluution tarina. Esitys oli taas kerran hauska ja tosi hieno. Niin hieno, että vauvakin innostui potkimaan oikein kunnolla masussa, liekö kuullut musiikin tai tuntenut jotain värähtelyä. Tästä voi käydä kurkkaamassa Totem -mainosvideon.

Viime kesänä olin mukana järjestämässä Kokkola Operan kesäoopperaa joka esitettiin sirkusteltassa. Ooppera oli huikea menestys ja mahtava kokemus, mutta pakko sanoa että sirkustelttaa ei voi kyllä ikinä verrata tähän telttaan jossa tämä sirkus esitettiin. Ennen varsinaista esitystelttaa oli yksi Vip -teltta ja kaksi myyntitelttaa joissa myytiin ruokaa, juomaa ja fanituotteita. Teltta oli mahtavan kokoinen kun kaikki nämä yksittäiset teltat olivat toisissaan kiinni ja niissä pääsi kulkemaan ilman menemättä ulos. En tiedä paljonko esitykseen mahtui katsojia mutta se näytti olevan viimeistä penkkiä myöden täynnä.






Esityksen aikana ei tietenkään voinut kuvata
mutta sain napattua tämän huonosti onnistuneen
kuvan juuri ennen sen alkua.

Kuulin että Cirque du soleil on ensi syksynä tulossa Suomeenkin ja liput ovat jo myynnissä.  Ne joilla on mahdollisuus mennä katsomaan niin voin lämpimästi suositella. Esitys on Michael Jackson: Immortal World Tour, eli paljon musiikkia on tiedossa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti