keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Turistina Hollywoodissa

Disneylandin käynnin jälkeen oli ohjelmassa tietenkin käynti Los Angelesin nähtävyyksiä katselemassa. Koska ajelimme paikasta toiseen kahdella autolla, ja liikenne Losissa on aikamoista, joku keksi että voisimme mennä valmiiksi järjestetylle kiertoajelulle. Ryhmämme oli aika iso joten saimme oman pikkubussin joka nouti meidät hotellilta. Loistavaa, kenenkään ei siis tarvinut uhrautua kuskiksi tänään!

Ajelimme ensin pitkin Los Angelesia ja pysähdyimme Pueblo Plaza:lle eli Los Angelesin vanhalle alueelle. Sillä alueella on aikoinaan ollut kaupungin keskusta josta Los Angelesin kaupunki on syntynyt. Kyseisessä korttelissa oli paljon historiallisia vanhoja taloja, ja siellä näkyi selkeästi espanjalaisten ja meksikolaisten vaikutus. Plaza:lla satuttiin juuri kuvaamaan elokuvaa ja se oli täynnä elokuvarekvisiittaa.


Ajelimme myös uudemmalla alueella ja näimme paljon eri rakennuksia. Oppaamme oli paikallinen ja entinen sanomalehtirportteri, joka kertoi meille Los Angelesin mielenkiintoisesta historiasta. Hän tosin puhua pälpätti niin paljon että minulla oli tulkin ominaisuudessa vaikea ehtiä kääntämään kaikkea mitä hän sanoi. Näimme myös Occupy Los Angeles -mielenosoittajien telttakylän. Näistä jo useampaa kuukautta jatkuneista mielenosoituksista ympäri maata ollaan niin montaa mieltä, että niiden alkuperäinen tarkoitusperä lienee jo unohtunut tai ainakin mennyt sekaisin suurimmalta osalta. No, se lienee ihan erillinen blogin aihe.

House of Blues Sunset Boulevard:lla

Johnny Deppin aiemmin omistama baari The Viber Room
 jonka edessä näyttelijä River Phoenix kuoli vuonna 1993

Päivä oli aika sumuinen (kuten usein Losissa) mutta onneksemme iltapäivällä sumu hälveni niin että pääsimme näköalapaikalle ihailemaan Hollywood -kylttiä. Kyltti on alunperin pystytetty vuonna 1923 mainostamaan asuinaluetta ja sen taloja, ja sen alkuperäinen teksti on ollut "HOLLYWOODLAND". Vuonna 1932 Broadway näyttelijä Peg Entwistle teki itsemurhan hypätessään alas kirjaimen H -päältä. Näköalapaikalta jatkoimme matkaa Walk of fame:lle, eli kadulle jonne supertähdet saavat oman tähtensä ja jossa heidän kädenjälkensä on valettu sementtiin. Kuulimme muunmuassa että kohdat jälkien valamiseen alkavat Kiinalaisen teatterin edessä olla jo täynnä, joten vain todelliset supertähdet saavat nimensä sinne. Viimeisimpänä sen on saanut Jennifer Aniston. Kadulla on myös paljon muuta nähtävää ja saimme tehtyä perheelleni matkamuisto-ostoksia näin viimeisinä matkapäivinä.

Hollywood -kyltti Santa Monican vuoristossa

Johnny Depp

Bruce Willis:n tähti Walk of Fame:lla

Ajelimme vielä Beverly Hills:iin katselemaan upeita taloja. Oppaamme kertoi kuka julkkis asui missäkin kartanossa... Christina Aguilera, David Beckham, talo jossa Michael Jackson kuoli... enkä edes muista niitä kaikkia. Olin yllättynyt siitä että kuka tahansa voi ajaa tällä tavalla näiden talojen eteen milloin tahansa. Muistan nimittäin jo au pair:na ollessani 1990-luvulla Englannissa, että rikkaat perheet jotka halusivat elää omissa oloissaan, asuivat kaduilla jotka oli suljettu läpikululta. Oppaamme kertoikin että suurin osa julkkiksista on asuu nykyään uudemmilla "hienostoalueilla" joille ei pääsyä ulkopuolisilla ole.

Tässä asustelee laulaja Christina Aguilera



Matka jatkui vielä Rodeo Drive:lle katselemaan julkkisten suosimaa kauppakatua jossa merkkiliikkeet seuraavat toisiaan palmujen reunustamalla kadulla. Tässä vaiheessa aloimme olla jo uupuneita autossa istumisesta ja tiedon määrästä, ja kun matkalaisista se pienin tuli vielä huonovointiseksi, päätimme suunnata takaisin hotellille ja syömään. Vaikka olen ajellut osan tästä reitistä ennenkin ystävieni kanssa, oli kuitenkin tosi mielenkiintoista kuulla niin paljon kertomuksia ja historiaa oppaamme kertomana, hauska päivä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti