perjantai 18. marraskuuta 2011

Ajomatka etelään

Aloitimme ajomatkan Los Angelesin seudulle hyvissä ajoin aamulla, heti aamuruuhkien päätyttyä. Kahteen autoon pakkautui yhteensä 10 ihmistä + kaikkien matkatavarat joten tunnelma oli tiivis. Perheeni lomamatkan viimeiset päivät olivat alkamassa ja heidän paluulento Suomeen oli Losista.

Ajelimme U.S. Route 101:stä pitkin joka tunnetaan toiselta nimeltään El Camino Real. Tätä tietä kulkivat espanjalaiset missionaarit vuosina 1683-1834 kun he tulivat Kaliforniaan kertomaan uskonnostaan. Siitä merkkinä tien varteen on laitettu kylttejä joissa kaikissa on isot lehmänkellot. Tie myös yhdistyy välillä Highway 1:seen joka kulkee aivan rannikkoa pitkin. Teimme myös yhden ylimääräisen koukkauksen tälle ykköstielle sillä sen maisemat ovat todella hienot. Ajelimme läpi viinitilojen pieniä vuoristoteitä ja pysähdyimme lounaalle Morro Bay:hin joka tunnetaan jättiläiskivestään ja upeista rannoista. Kivi on itseasiassa vulkaaninen korkki sen alla joskus eläneelle (tai ehkä vieläkin elävälle) tulivuorelle. Näitä kiviä on lähistöllä enemmänkin joten niitä kutsutaan nimellä yhdeksän siskosta. Morron kivi on niistä ainoa joka on vedessä, muut ovat maalla.


Tämän jälkeen pysähdyimme kaupungissa nimeltä San Luis Obispo jossa on erikoinen motelli Madonna Inn. Sen on avattu vuonna 1958 ja se on kasvanut ajan myötä 109:n huoneen motelliksi. Huoneet ovat erikoisia, eri teemoin koristeltuja. Ravintolan penkit ovat vaaleanpunaista nahkaa, samoin kuin baarijakkarat viereisessä baarissa. Erikoista on myös se että kaikki täällä pysähtyvät yleensä käyvät kurkkaamassa miestenhuoneen vesiputouspisuaarin, myös naiset. Näin suomalaiseen makuun Madonna Inn on kyllä suorastaan naurettava mutta siellä on kuitenkin hauska pysähtyä hetkeksi.





Matka kesti meillä lähes 12 tuntia mutta paljon oli myös matkalla nähtävää. Ajoimme Los Angelesistä vielä vähän eteenpäin ja majoituimme Anaheimiin koska seuraavalle päivälle oli suunnitelmissa Disneyland. Vaikka olen ajanut näitä reittejä aiemminkin, jaksan aina ihastella alati vaihtuvia maisemia... rantoja surffareineen, vuoria, auringonlaskuja mereen, hedelmäpuita, viiniviljelmiä ja niiden reunalla olevia öljypumppuja... ja kaikenlaisia hauskoja kylttejä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti