torstai 26. syyskuuta 2013

Suomivieraita odotellessa


Syksy kopistelee jo ovella. Puut ovat saaneet ruskan väriä ja illat ovat viileentyneet. Sisällä talossakin on aamulla vilpoisaa verrattuna kesäaikaan, lämmityskin oli päällä tänä aamuna ensimmäistä kertaa. Pimeä tulee selvästi aikaisemmin kuin ennen. Syksystä kertoo sekin, että Suomikoulu on alkanut. Muskaria on ollut jo kaksi kertaa, ja on ollut mukavaa katsoa, kuinka neitikin osaa jo ottaa paremmin osaa leikkeihin ja soittaa (heilutella) soittimia. Muutenkin meno on jo paljon kovempaa kuin ennen, vaikkakin tuntuu olevan luonteeltaan aika rauhallinen ja kiltti tyttö.

Täällä odotellaan kovasti Suomesta tulevia syksyn vieraita. Ensin vanha työkaveri, ja sen jälkeen äitini sukulaisten kanssa. Tosi kivaa! Meidänkin päivärytmiin tulee vähän actionia, normaalin kotielämän, ulkoilun ja kaupassa käynnin lisäksi. Tiedossa on ainakin retki Napa Valleyhin jossa majoitutaan kylpylään ja kierrellään viinitiloja, sekä tottakai kiertelyä perinteisiä nähtävyyksiä katsomassa. Ja jos vanhat merkit pitää vielä paikkaansa; SHOPPAILUA! Eniten odotan, että saan välillä aikuista seuraa tähän arkeen, ja tietenkin jotain Suomiherkkuja! Aika kuluu aina paljon nopeampaa kun on jotain mitä odottaa. Nyt kun ei ole omia reissuja tiedossa, saa ainakin odottaa vieraita.

Kun lokakuu on ohi, alkaa minulla taas green cardin hakuprosessi. Tai oikeammin uusimisprosessi. Kahden vuoden kortti menee umpeen ystävänpäivänä ensi vuoden puolella ja nyt on haussa sitten 10 -vuoden kortti. Olen jo vähän alkanut laittamaan sivuun siinä vaadittavia todisteita kuten kuitteja sun muita lappusia. Ja pianhan sitä sen jälkeen saakin anoa jo kansalaisuutta... siihen pitäisi viimeistään loppua tämä ainainen paperihärdelli. Onneksi!





1 kommentti: