tiistai 24. syyskuuta 2013

Stanford Dish


Aamulla kaverini huuteli facebookissa lenkkiseuraa ja siltä istumalta, päätin heittää kamat kassiin ja lähteä reippailemaan. Paikkakin oli minulle ihan uusi ja ilma sopiva (eli ei liian kuuma). Ajamista perille tuli aamuruuhkassa vähän enemmän kuin olin ajatellut, eli ehkä en ihan jokapäiväistä lenkkipaikkaa tästä saa, mutta mukavaa oli kumminkin. Ja härregyyd, melkoinen lenkkikin se sitten oli! Tuntui, että yhtä ylämäkeä vaan, ja usein jyrkkää sellaista. Ylös ylös ylös... ylös kukkuloille, sinne missä kuuluisa Dish sijaitsee.

Stanford Dish on Stanfordin yliopiston tutkimus "lautanen" jonka avulla on ainakin tutkittu avaruuden kemiallista koostumusta, korjattu sateelliitteja ja lähetetty viestejä avaruusaluksille. Itseasiassa dishejä oli kaksi, pienempi ja isompi, ja ne molemmat näimme tällä lenkillä. Dish on rakennettu vuonna 1966 ja se on edelleenkin aktiivisessa käytössä. Vuoristoleijonia eli oikeammin suomeksi puumia emme onneksi nähneet. Alue on yleisesti tunnettu puumien elinalue. Reitti oli kuitenkin varsin vilkas ja asfaltoitu, joten siitä on kyllä vaikea eksyä hiljaisempiin paikkoihin joissa puumat ehkä viettävät aikaansa. Ne lähinnä liikkuvatkin enemmän pimeän tultua.

Meidän lenkki kesti reippaalla tahdilla kaksi tuntia. Siitä suurin osa oli ylämäkeä lastenrattaita työntäen. Pakarat huusi hoosiannaa ja polvikin alkoi loppumatkasta vihottelemaan. Mutta tätä parempaa kuntolenkkiä saa kyllä hakea. Viimeistään nyt tuli todistettua itselleen miten rapakunnossa sitä onkaan, joten pakkohan tälle asialle on tehdä jotain. Kauhulla odotan seuraavaa dish -lenkkiä. Taidan nähdä siitä painajaisia ensi yönä. Jotain vähän kevyempää kuntoilua nyt tähän väliin kiitos!






Tämäkin kaveri käveleskeli muina miehinä siellä
lenkkeilijöiden seassa eikä pelännyt ketään vaikka
menimme ihan viereen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti