perjantai 2. elokuuta 2013

Kuntoutusta


Loppukeväällä vaivaamaan alkaneen polvivamman hoito on jatkuvasti vastatuulessa. Ennen lomamatkaa se kuvattiin ja todettiin, että mitään leikkausta vaativaa ei ole tiedossa. Kuitenkaan ei voitu rajata pois kierukan repeämän mahdollisuutta. Fysioterapeutin mukaan oireet viittaisivat juuri kierukan repeämiseen, mutta epäili, että koska se ei kuvissa näkynyt, se on aika pieni ja hoidettavissa kuntoutuksella.

Ennen lomaa kerkesin käydä fysiossa kahdesti. Ja kyllähän se nyt tiedetään, että lomalla se jumppaliikkeiden teko nyt on vähän sitä sun tätä. Samoin kylmettäminen. Varsinkin kun on päiviä jolloin istutaan lentokoneessa ja autossa. Toisaalta pääsin lomalla kyllä paljon ratsastelemaan ja uimaan, joiden pitäisi olla hyväksi jalkalihaksille. Nyt nimenomaan yritetään parantaa koko jalan lihaksistoa ja saada turvotus polvesta pois. Miten se onkin niin, että hevosen jalkojen hoidolle ja kylmettämiselle oli aina aikaa mutta omalle ei. Oma kuntokin on ihan rappiolla nykyään. Toisaalta lomalla otettiin myös takapakkia kun vetaisin yhdellä kesämökillä yläkerran portaita alastullessani rähmälleni. Parissa sekunnissa polven läpi meni kuuma aalto ja ajattelin, että nyt tuli sairaalareissu. Ei sitä kuitenkaan ehtinyt miettimään kun piti sen verran päivitellä sitä onnea, ettei lapsi tippunut sylistä alas ja kierinyt portaita pitkin. Siinäpä taas osoitus siitä miten äidin vaisto ja refleksit toimii suojellessa lasta. Mutta kyllä otti kipiää.. näin pohojalaisittain sanottuna.

Heti kotiin tullessa menin takaisin fysioterapiaan. Terapeutti ei näyttänyt kovin iloiselta nähdessään, että paranemisen sijaan turvousta oli tullut vain lisää. Siitäpä alkoi sitten kotijumppaaminen ja ankara kylmettäminen. Sain puhuttua naapurin likan lapsenammaksi pari kertaa viikossa että pääsen kuntoutukseen kun mies aloitti työt. Ja jippii.. polvi on ollut paljon parempi! Turvotuskin melkein tiessään. Miehen työpaikan vaihtuessa vaihtui tietenkin vakuutuksetkin. Jouduin perumaan ajan eiliseltä päivältä kun emme olleet vielä saaneet uuden vakuutuksen tietoja. Lapsenlikkaa peruessa kävikin ilmi, että ensi viikolla hän on lähdössä yli viikon kestävälle lomalle. Höh. Miksei tämä nyt millään ota onnistuakseen?


Fysiossa saan jumpan ja hieronnan lisäksi ultraa ja
jotain sähköimpulsseja kylmetyksen lisäksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti