sunnuntai 11. elokuuta 2013

Amber Alert


Täällä on koko viikonlopun ajan jahdattu lapsen sieppaajaa. Viime viikolla San Diegon seudulla mies tappoi tuttava perheensä äidin sekä nuorimman lapsen, kahdeksan vuotiaan pojan, sekä poltti talonsa maan tasalle ruumiit sen mukana. Sen jälkeen hän pakeni paikalta mukanaan perheen 16 -vuotias tytär, johon tytön kaverin väittämän mukaan hän oli kertonut olevansa ihastunut. Aika karsea tarina, sellainen joista väistämättä miettii, että näitähän tapahtuu vain elokuvissa.

Herätys todellisuuteen tuli kuitenkin monelle suoraan omaan kännykkään. Ensimmäistä kertaa kokeilussa oli amber alert eli hätäviesti puhelimiin. Itse näin hälytyksen vasta seuraavana päivänä telkkarista, samaan tapaan kuin Suomessakin näytetään hätähälytykset. Mieheni sen sijaan heräsi yöllä piippaavaan puhelimeen. Seuraavana päivänä uutiset eivät juuri muusta puhuneetkaan ja kaikki sähköiset tienvarsikyltit muistuttivat ihmisiä etsintäkuulutuksesta. Yleensä niissä muistutetaan turvavöistä tai tekstiviestien kirjoituskiellosta autoa ajaessa. Kyllä siinä väkisinkin alkaa vähän katselemaan ympärillä ajelevia autoja, mitä jos joku niistä täyttäisikin tuntomerkit. Bongasin monta sähkönsinistä autoa, mutta en yhtään oikeaa merkkiä olevaa.

Luultavasti etsintäkuulutettu on ajaa päräyttänyt tästä Bay Arean läpi kenenkään huomaamatta, sillä viranomaisten mukaan ajoreitti on mennyt San Diegosta ylöspäin Oregonin osavaltioon ja sieltä Idahoon. Lopulta neljä ratsastajaa olivat nähneet etsityt Idahon maastossa kävelemässä. He olivat ihmetelleet miksi "patikoijilla" oli niin pieni reppu mukana, ja miksi tyttö oli liikkeellä pyjama päällä. Kotiin mentyään he olivat nähneet amber alertin ja ottaneet yhteyttä poliisiin. Niinhän siinä sitten kävi, että sieppaaja päätyi ammutuksi poliisin toimesta, ja tyttö on tänään palautettu isänsä luokse. Nähtäväksi jää, oliko hän todellakin siepattu, vai mukana vapaaehtoisesti. Onneksi hänet löydettiin hyvissä voimissa ja hänet saatiin vapautettua.

Toivotaan, ettei näitä hälytyksiä nähdä kovin usein!

Voit lukea jutusta lisää tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti