lauantai 27. heinäkuuta 2013

Arki


Arki on alkanut taas loman jälkeen. Koko kesä on ollut kovin tapahtuma- ja tunnerikas. Amerikan mummomme nukkui pois tiistaiyönä. Mieheni aloitti uudessa työssä maanantaina. Samaan aikaan on järjestelty normaaleja arkisia asioita kuten laskujen maksuja, vakuutusten siirtämisiä uuden työn kautta eri yhtiölle, olen kuntouttanut polveani fysioterapiassa, käynyt hammaslääkärissä ja varaillut lääkäriaikoja sun muuta. Lisänä on tietysti hautajaisjärjestelyt.

Kaikesta arkiaskareista huolimatta, olen jo päässyt vähän tylsistymään. Kerkesimme Suomessa tottua aikamoiseen menemiseen ja etenkin ulkoilmassa olemiseen. Täällä on päivisin ollut kuumaa ja pikkuisen kanssa on vaikeaa olla kauaa ulkona porottavassa auringossa. Meidän pihalla ei paljoa varjoa ole. Kävelylenkillä olen käynyt tasan yhden kerran, aamulla aikaisin, mutta jostain syystä neiti nukkuu nykyään aamulla myöhempään kuin ennen. Lähes kaikki kaverini ovat Suomessa lomalla ja turhanpäiten ostarilla pyöriminen ei ole oikein minun juttu. Menen sinne sitten kun on jotain ostettavaa.

Ihana Suomenloma oli mökkeilyä perheen ja ystävien mökeillä, lättyjä ja mansikoita, uusia perunoita ja silliä, ratsastusta ja raveissakin käväistiin, kahvittelua vohvelikahvilassa, aikaa perheen kanssa ja ystäviä, makkaran syömistä, ruisleipää, siideriä ja lonkeroa, yöttömän yön aurinkoa, veneilyä, järvessä uimista ja hyttysiä. Niitä HYTTYSIÄ! Niitä todellakin oli, ja niihin tottumaton aviomieheni tuntui olevan niiden pahin uhri. Yhtenä päivänä hän laski saaneensa 40 puremaa. Osasta hän sai allergisen reaktion eli milloin oli huuli turvoksissa tai sormi. Ainakin hänen sanavarastonsa karttui sanalla: "Makkarasormi".

Suomalaisten saunaintoiluun on jo aikalailla totuttu, mutta että aamu-TV:täkin kuvataan saunasta käsin, se sai mieheni repeämään. No, juhannus on juhannus!



4 kommenttia:

  1. Voi ei... Voimia!

    Onneksi teidän kesään on mahtunut mukaviakin muistoja. :)

    VastaaPoista
  2. Osanottoni teille kaikille!

    Ihanalta kuulosti Suomen reissun muistot!

    VastaaPoista
  3. Osanottoni myös minulta menetyksen johdosta!

    Suomen lomareissu kuulosti kyllä mukavalta :)

    T: Pirre

    VastaaPoista