perjantai 12. huhtikuuta 2013

Pinnacles National Park


Taas on puistoiltu viime viikonloppuna. Tällä kertaa vähän kauempana. Parin tunnin ajomatkan päässä meiltä on Pinnaclesin kansallispuisto, jossa on upeita vulkaanisia kivimuodostelmia ja upeaa luontoa.
Sinne siis...




Tikka ollut asialla.


Teimme noin kolmen tunnin lenkin metsässä ihaillen punaisia kallioita, villikukkia ja lintuja. Polut oli merkitty hyvin ja ne oli aika helppokulkuisia, mikä olikin hyvä koska meillä oli vauva rintarepussa keikkumassa. Paikalla oli aika paljon muitakin ihmisiä, eli ei tarvinut ainakaan pelätä, että puistoon eksyy. Puhelinhan ei siellä löytänyt lainkaan verkkoa. Moni kiva reitti jäi vielä käymättä ja olisimme viihtyneet siellä pidempäänkin, mutta kyydissä olleet ystävämme olivat valmiina lähtemään illalliselle ja kotiin jo aika aikaisin. Jäipähän jotain katseltavaa ensi kerrallekkin.





Paikka on kiipeilijöiden suosiossa.


Reservoir eli eräänlainen tekojärvi (vesivarasto).

Bluebird.

Jo ennen puistoon menoa tiesin, että siellä on myös luolia. Osa luolista on välillä suljettuna sillä niissä asustaa rauhoitettu lepakkolajike jonka poikimisaikaa ei haluta häiritä. Mutta nyt suurin osa luolista oli avoinna ja olimme siksi varustautuneet myös taskulampuin. Luolat ovat syntyneet siten, että korkealta kallioiden päältä on tippunut isoja kivilohkareita toisten kivien päälle. Jotkut eivät pidä näitä virallisesti luolina, mutta luoliksi ne luokitellaan ja siltä ne kyllä tuntuivatkin. Onneksi kulkureitit luolissa olivat myös helposti seurattavia ja pahimmat kohdat oli porrastettu. Muutama tiukka paikka tuli vauvan ja rintarepun kanssa kun luolien suut olivat ahtaita, mutta niistäkin selvittiin. Koko alue on syntynyt miljoonia vuosia sitten tulivuoren purkautumisen seurauksena.






Pinnacles sai kansallispuiston arvonimen vasta helmikuussa, sitä ennen se oli national monument. Ostin kirjasen tai oikeastaan "passin" joka kertoo eri kansallispuistoista, koska siinä on niiden kartat ja paljon tietoa. Kävikin ilmi, että passi on pääasiassa leimojen keräilemistä varten. Joka puistossa on leimapiste sen visitor centerissä, ja sieltä saa leiman passiin joka osoittaa, että olet käynyt paikalla. Amerikkalaiset ovat kovia keräilemään kaikenlaista vastaavaa... no, ihan hauskahan tämä on, otin minäkin siihen ensimmäisen leimani. Vielä olisi siis kevyet 58 leimaa saamatta. Yhdessä puistossa olen aiemmin käynyt eli Hawaii Volcanoes National Parkissa mutta sieltäkään ei tätä leimaa nyt sitten ole. Että vähän aikaa voi mennä ennen kuin leimat on kasassa.




Vinkit niille jotka matkaavat Pinnacles National Parkkiin. Mukaan paljon vettä ja aurinkovoidetta, taskulaput ja evästä, sillä puistossa ei myydä ruokaa. Lisäksi paikalle kannattaa mennä aikaisin aamulla. Puiston varsinainen parkkipaikka on tosi pieni, ja myöhemmin paikalle tulevat joutuvat parkkeeraamaan kauas puistosta ja turvautumaan ilmaiseen shuttle kyytiin. Se kuitenkin vähän rajoittaa kotiinlähtöaikaa ja bussiin joutuu usein jonottamaan. Puisto on avoinna 24h eli sinne voi mennä vaikka yöllä ihailemaan tähtitaivasta.

4 kommenttia:

  1. Nayttaapa mukavalta paikalta. Harmi etta tuli missattua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä mekin joudutaan menemään takaisin kun oltiin sitten aika myöhään siellä, ja ois ollut kiva samoilla vähän muillakin poluilla. Meidän matkakumppanina oli yksi jalkaleikkauksessa vasta ollut, ja ei siksi kävelty enempää. Lähtekääpä sitten mukaan. Ja alappa päivittämään sitä blogia nyt!! ;)

      Poista
  2. Nyt on puolestaan minun blogissani tunnustus sinulle :)

    VastaaPoista