perjantai 26. huhtikuuta 2013

Neiti 9kk


Viime viikolla tuli taas yksi etappi täyteen. Pikkuneiti tuli 9kk. Siihen liittyen on taas opittu paljon uutta muutaman viikon aikana. Sen lisäksi, että äiti pidetään kiireisenä konttaamalla kovaa paikasta toiseen, on opittu jo pari sanaakin ja yksi viittomakin. Ensimmäinen sana oli yllätys yllätys "äiti", joka useimmiten vääntyy "ätäksi" tai "äitäksi". Lisäksi "däddä" on kovassa käytössä vaikkakaan ei kuulosta suoranaisesti daddyltä. Kaikista selvin sana on ollut "all done", sitä onkin hoettu pitkin päivää kun on opeteltu viittomaan. Samalla kun neiti oppi viittomaan kyseisen merkin, hän oppi sanomaan "all done".

Täällä on aika suosittua opettaa vauvat viittomaan ennen kuin he oppivat puhumaan. Itse olen ajatellut, että opetan vain ne tärkeimmät viittomat ruokailuun ja päivittäisiin asioihin liittyen. Minua jo kyllä varoiteltiin siitä, että kun lapsi kasvaa, hän itse alkaa odottamaan että äiti näyttää viittomia uusien asioiden kohdalla. Saapas nähdä miten tässä käy.

Lääkärissäkin on taas rampattu vanhaan malliin. Ensin sitkeän flunssan takia jossa todettiin molemmissa korvissa tulehdukset. Ja nyt 9 kuukautistarkistuksessa, jossa samalla tarkastettiin, että tulehdus on ohi. Neiti huitelee kaikkien koko käyrien ulkopuolella, eli ei ole pieneksi jäänyt. Ja reippaasti jokeltelikin lääkärille ja vilkutti läksiäisiksi.

Viikko on taas mennyt hurjaa vauhtia. Viime viikonloppuna viiletettiin kaverin kanssa Berkeleyssä laukkakisoja katsomassa ja samalla Ikeassa. Tarpeellinen hengähdystauko vauvanhoidosta. Tälle viikonlopulle ei ole erityisiä suunnitelmia, ulkoilua lienee taas tiedossa ellei ole liian kuuma. Mukavaa viikonloppua kaikille!


"Miten niin näitä ei saa ottaa?"

2 kommenttia:

  1. Moi!

    Mielenkiintoinen tuo viittomisjuttu, mistä se on lähtenyt liikkeelle?

    Löysin blogisi jokin aika sitten jonkun toisen ulkosuomalaisen blogin kautta ja jäin seurailemaan!

    Terkut aurinkoisesta keski-suomesta!

    -Notte

    VastaaPoista
  2. Kiva kun olet löytänyt blogin!

    En ole varma mistä viittominen on saanut alkunsa. Itse kuulin siitä täällä ystävältä, jolla on samanikäinen lapsi, ja on viittonut jo aiemmin vanhemmalle pojallensa. On todettu, että lapset jotka oppivat viittomaan, ovat vähemmän kärtyisiä koska heillä on joku kommunikointikeino vanhempiensa kanssa.

    VastaaPoista