maanantai 15. huhtikuuta 2013

Maanantain iloja ja suruja


Pikkuneidin nenä alkoi taas vuotamaan viime viikolla ja sunnuntaina alkoi tuttu rykiminen. Johan tässä muutama viikko menikin terveenä. Yö meni pyöriessä kun nenä oli tukossa eikä nukkumisesta meinannut tulla mitään, vaikka moneen kertaan yritettiin imeä sieltä räkää pois. Hengistyskin taas vinkui. Aamulla toinen oli kuin mikäkin ärripurri, mikään ei ollut hyvin. Eipä taas auttanut muu kuin soittaa lääkärille. Edellä mainittujen oireiden lisäksi molemmista korvista löytyi tulehdus, huoh! Nyt syödään taas antibiootteja ja ihmetellään. Neiti raukka! Olen kauan jaksanut naureskella näille amerikkalaisille drive in -palveluille. Tänään en nauranut. Oli ihanaa, kun ei tarvinut repiä läpiväsynyttä vauvaa heti auton turvaistuimesta uudestaan pois, kun karautin apteekkiin. Ei kun luukulle vaan ja lääkkeet kehiin.


Kun on sairas, tarvitaan paljon paperia...




Ennen lääkäriin lähtöä kuulimme uutisista Bostonin maratonin pommeista. Surullista ja järkyttävää. Miksi ihmiset eivät voi elää sovussa keskenään? Olen ollut ilahtunut siitä, että täällä on kerrankin saatu aikaan kunnon keskustelu aseista, ja siitä millaisia aseita pitäisi olla saatavilla tai ei olla, ja millä rajoituksilla. Taas taitaa tämä aihe unohtua kun on saatu uutta kauhisteltavaa. Täällä meilläkin valmiustasoa nostettiin heti pommi-iskun jälkeen. Poliiseja pyöri juna-asemilla ja San Franciscon keskustassa tarkistelemassa muun muassa ihmisten paketteja tai paketin näköisiä laukkuja. Muutaman viikon päästä täälläkin on iso maraton tapahtuma. Saas nähdä tuleeko paljon peruutuksia.

Jotain iloakin mahtui tähän päivään. Vihdoin sain Suomesta tietoa, että opinnäytteeni on hyväksytty, ja minulla on nyt Master´s Degree in Hospitality Management -paperit. Tai siis niitä papereita ei vielä ole, mutta ne tulee sitten postissa. Kunhan kirjekuori pläjähtää postilaatikkoon, avataan skumppapullo!


6 kommenttia:

  1. Paljon onnea opinnaytetyon hyvaksymisesta ja tulevasta valmistumisesta! Toivottavasti itsellakin on valmistuminen edessa syksylla :)

    VastaaPoista
  2. Näinpä eilen jo erittäin polittisia kannanottoja Bostonin tapahtumiin liittyen, juurikin aselakimuutoksien vastustajilta. Pommit ovat laittomia, mutta silti tämä tapahtui, joten siitä voimme vissiin päätellä, että aselakeja ei kannata kiristää, koska se ei estä verenvuodatusta. AAAAAAAAAAAAAAAHHHHHH, the stupidity!

    No mutta, hurjasti onnea tuoreelle/tulevalle maisterille ja pikaista paranemista pienelle potilaalle! :)

    VastaaPoista
  3. Onnea Maisterille!

    Täälläkin on kauhisteltu eilisiä tapahtumia, ja puhetta on ollut myös Philadelphiassa järjestettävässä juoksutapahtumasta. Uskoisin että peruuntumisia ei juurikaan tule, facebookissa ainakin näyttää että juoksijat ovat hyvinkin vahvalla tunteella entistä innokkaampia.

    VastaaPoista
  4. Onnea valmistumisen johdosta!!!

    Jos pikku neidin nenä meinaa yöllä olla tukossa flunssan aikana, laitappas harson tai jonkun rätin mutkaan pilkottua sipulia ja se rätti sängynpäätyyn kiinni. Auttaa pitämään nenän auki. Ei tietysti vie korvista kipua pois, jos lapsi sen vuoksi valvoo kipeänä mutta toimii muuten hyvin.

    T: Pirre

    VastaaPoista
  5. Kiitos kaikille! :) Olihan se kova rutistus saada ne paperit ulos mutta nyt on ohi.

    Täytyypä kokeilla tuota sipulijuttua, olen muuten kuullut siitä aiemminkin joskus mutta olin jo unohtanut.

    VastaaPoista