torstai 6. joulukuuta 2012

Ulkosuomalaisen itsenäisyyspäivä


Suomi täytti tänään 95-vuotta.. onnea ihana Suomi! Mekin täällä juhlistettiin itsenäisyyspäivää mamma-porukalla. Aamulla kaikkia ruuhkia uhmaten ajoin vauvelin kanssa kaverille jossa oli jo viritelty telkkarit valmiiksi linnanjuhlien katsomista varten. Tarjolla oli aamupalaa ja kaikenlaista hyvää kotimaasta muistuttavaa kuten glögiä, korvapuusteja ja Fazerin sinistä. Mukava aamu juhlapukuja ihmetellen, kaikenlaisista asioista höpötellen ja nameja mutustellen.





2 kommenttia:

  1. Kuulosta aniin kovin tutulta. Minä taisin olla paljon isänmaallisempi ulkomailla asuessani, aina piti olla Marimekkoa päällä jne. Nyt suomalainen hartaan paatoksellinen itsenäisyyspäivän vietto tuntuu jotenkin kovin tunkkaiselta. Niinpä itse vietin itsenäisyyspäivän iltaa ensin hevosen selässä ja sitten ratsastusseuran kokouksessa, enkä edes yhtään potenut huonoa omaatuntoa, vaikkei ikkunoilla killunutkaan sinivalkoisia kynttilöitä. Onhan se kivaa, ettei olla itänaapurin ikeen alla oltu, mutta kyllä silti arvostan nykyään aika korkealle yhtenäistä Eurooppaa ja valtion rajat ylittävää globaalia yhteistyötä.

    VastaaPoista
  2. Minä taas tykkään siitä että juhla on Suomessa arvokas ja sen oikea merkitys on paljon esillä. Täällä tuntuu että itsenäisyyspäivä on enemmän riehakas juhlapäivä mutta onkohan kukaan täällä yhtälailla kiitollinen itsenäisyydestä kuin ihmiset Suomessa. Nuoret bilettää ja perheet grillaa, ja kaiken kruunaa ilotulistus. Tosin onhan se aina hauska päivä kaikille, toisin kuin Suomessa perheet usein istuu kotona telkkaria katsellen ja juuri niitä kynttilöitä (joita minulla ei koskaan ole ollut) poltellen. Olisi kiva jos kaikki voisivat jotenkin juhlia ja olla iloisia.

    VastaaPoista