perjantai 14. joulukuuta 2012

Tonttu hyllyllä


Joululahjoja etsiessäni törmäsin hauskaan uuteen jouluperinteeseen. Itseasiassa löysin tästä alunperin vinkkiä eräästä lukemastani blogista (kiitosta vaan) ja ajattelin aloittaa perinteen meilläkin.

"Elf on the shelf" on tonttu joka ilmestyy aina joulukuun 1. päivä lapsiperheen kotiin. Se istuu lastenhuoneen hyllyllä tai on jossakin muualla talossa. Joka yö (eli kun lapset menee nukkumaan) se lähtee kertomaan joulupukille ollaanko talossa oltu kiltteinä, ja palaa aamulla takaisin. Kun lapset heräävät aamulla, on tonttu aina eri paikassa ja sitä pitää etsiä. Se roikkuu välillä joulukuusesta tai voi olla pöydässä syömässä vaikka aamupuuroa.

Meillä ei vielä tontusta ymmärretä mitään joten paketoin sen joulupaperiin, harmikseni en ottanut siitä ensin kuvaa tänne blogiin. Kokeillaan sen toimivuutta sitten ensi vuonna. Tonttuja on kahta versiota, pienempi tonttu ja isompi pehmeä tonttu. Mieheni mielestä pikkutonttu näytti pelottavalta joten päädyin pehmotonttuun.  Tästä voit kurkata miten luovia muut tontun omistajat ovat olleet.

No löytyihän kuva amerikan sukulaisilta... siellähän se tonttu roikkuu.



2 kommenttia:

  1. Itse törmäsin myös tähän perinteeseen eräässä blogissa ja ajattelin ottaa sen meidänkin perheeseen käytäntöön heti kunhan meidän pikku-tonttu jotain joulunvietosta ymmärtää ;) Ja kieltämättä itsestänikin juuri tuo kyseinen amerikalainen tonttu näyttää aika pelottavalta, joten saman asian ajaa varmasti hieman "suomalaisempi" versio tontusta :) Todella hauska idea!

    -Jenni-

    VastaaPoista
  2. Itse olisin kovin halunnut meille tällaisen tontun, mutta mistä näitä saa???

    VastaaPoista