maanantai 10. joulukuuta 2012

Joulujuhla


Tänään vietettiin Suomikoulussa joulujuhlaa. Vaikkei meidän pieni muskarilainen juuri juhlasta ymmärtänytkään niin oli kuitenkin kiva olla mukana. Joka toinen viikko kokoontuvassa Suomikoulussa on n. 115 lasta iän mukaan jaettuna omissa ryhmissään joissa leikitään ja lauletaan. Ymmärtääkseni isommat lapset myös askartelevat. Vanhemmille se on paikka viettää lasten kanssa yhteistä aikaa mutta myös tavata toisia suomalaisia.

Pääsihän sitä ihan joulumielelle kun näki lasten esittämänä jouluevankeliumin ja kuuli tuttuja lasten joululauluja. Jokainen ryhmä myös esitti pienen esityksen. Meidän esityksessä lähinnä aikuiset lauloivat ja lapset heiluttivat kulkusia, mutta pääasia että oli hauskaa. Esityksen jälkeen jokaisesta ryhmästä otettiin yhteiskuva. Paikalle tuli myös joulupukki joka antoi pienen lahjan joka lapselle. Juhlan kohokohta lienee ollut tarjoilu johon kuului glögiä (lapsille mehua), lasten koristelemia piparkakkuja, pullaa, joulutorttuja ja mandariineja. Nam! Näistä glögi, tortut ja suomalaistyylinen pulla ei tule täällä ihan joka päivä vastaan. Glögiä saa joulun aikaan Ikeasta ja World Market -nimisestä kaupasta, ja pullaa ja torttuja toki saa itse tekemällä. Piparkakkuja näkee kaupoissa silloin tällöin ja valmista taikinaakin joulun aikaan, mutta kaikki eivät aina maistu ihan samalle kuin mihin me olemme tottuneet. Itse leivoin 50 kanelipullaa juhlaan, samalla sain tehtyä pullaa vähän jouluksi pakastimeenkin.

Toisin kuin viime jouluna aikaan, tänä jouluna näyttää näitä "pikkujoulujakin" meillä olevan. Seuraava onkin sitten meidän kaveriporukan ihan oma ensi lauantaina täällä meidän kotona.


Lasten koristelemat piparkakut.





Meidän pikku-tonttu.



2 kommenttia:

  1. Ihanaa, että jossain vielä esitetään joulu evankeliumia. Täällä koulussa oli joulujuhlassa ihan hyvä näytelmä mutta ei mitään viitteitä evankeliumiin. Eikä siellä laulettu yhtään perinteistä joululaulua. Just serkun kanssa mietittiin, että ennen meidän koulussa esitettiin sekä evankeliumi, että joku satunäytelmä. Silloin oli aikaa harjoitella kaksi näytelmää. Nykyään (just lehdestä luin) ei kouluissa ole kuulemma aikaa ja joissakin kouluissa saatetaan viettää vain joko Itsenäisyyspäivää tai joulujuhlaa. Niin on kiire vallannut koulutkin jo.. Tietysti Raamatun tarina itsessään on lähes tabu nykyään :(

    Oikein mukavaa joulun odotusta sinne lämpöön!

    -pirre

    VastaaPoista