tiistai 13. joulukuuta 2011

Niin hyvää ja epäterveellistä

Suomenvieraiden ollessa täällä tekaisin yhtenä iltana ison annoksen nachoja iltapalaksi. Se on supernopea ja helppo tehdä, ja maistuu kaikille, vaikka lastenkutsujen vieraille. Jos jonain päivänä haluaa syödä epäterveellisesti, tässä oma reseptini nachojen tekoon:

Nacho -sipsejä (pelkällä suolalla maustettuja, käytän yleensä niitä kolmion mallisia)
Salsa -kastiketta (kaupasta saa valmiina tai senkin voi tehdä itse)
Papuja (katso että purkissa lukee refried beans)
Kanasuikaleita, suikalelihaa tai jauhelihaa
Sipulia
Suolaa, pippuria, taco -maustetta tmv.
Öljyä (paistamiseen)
Juustoraastetta
Ranskankermaa

Laita nacho -sipsejä uunivuoan pohjalle sen verran että pohja peittyy. Paista liha ja pilkottu sipuli. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla. Itse tykkään eniten kanasta joka ei muita mausteita kaipaa mutta esimerkiksi jauhelihaan voi kokeilla erilaisia taco- tai jauhelihamausteita. Levittele nachojen päälle papuja, lihatäyte, salsa ja vähän juustoraastetta. Kaikkia aineksia voi lisätä tai jättää pois oman maun mukaan. Peitä täyte taas kerroksella sipsejä ja lisää niiden päälle juustoraastetta.

Pavuista olen käyttänyt ainoastaan "refried beans" joita löysin Suomestakin pienessä purkissa texmex -hyllystä, enkä tiedä miten muut pavut tässä toimivat. Jos haluat lisää potkua nachoihin voit valita tulisempaa salsaa tai lisätä täytteeseen tuoretta chiliä pieninä paloina. Täällä myydään myös papuja chilin kera. Juusto tuntui olevan tosi erimakuista Suomessa joten kannattaa valita juustoraasteista joku vähän miedompi makuinen kuin 100% emmental. Esimerkiksi joku sekoitusraaste voisi käydä hyvin. Täällä käytän Mexican -sekoitusraastetta jossa on neljää eri juustoa tai Cheddar-Jack Cheese -sekoitusta.

Sitten vaan vuoka uuniin 170C sen verran että juusto sulaa ja nachot saavat vähän väriä pintaan, 5-10 minuuttia riittää. Jos lisäsit lihat kylmänä, voit pitää nachoja uunissa vähän kauemmin ja miedontaa lämpötilaa ettei sipsit pala. Nachot tarjoillaan salsan ja ranskankerman kera, ja syödään täällä yleensä sormin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti