tiistai 14. tammikuuta 2014

Sairastelua ja kokkailua


Täällä on sairasteltu viime päivät. Huoh! Niin tylsää ja väsyttävää. Torstaina alkoi viiltävä kurkkukipu, joka perjantain ja lauantain välisenä yönä kasvoi kuumeeksi ja yskäksi. Neidillä alkoi perjantaina nenä vuotamaan ja (koputan puuta) on päässyt toistaiseksi pelkällä nuhalla, ja siitä aiheutuvilla nukkumisvaikeuksilla. Sunnuntaina alkoi olla olo jo hiukan parempi, mutta haukkasin liian suuren palan, kun luulin, että maanantaina mennään jo normaalilla meiningillä. Maanantaina väsytti, yskitti ja joka liike oli ponnistus, josta seurasi hiki. Nyt tiistaina alkaa tuntua, että taudista olisi ehkä selätetty pahin. Neidillä on edelleen nenä tukossa mutta pääasia, että säästyisi muulta. Väkisinkin on mielessä käynyt, että olisko ollut syytä ottaa se flunssapiikki kumminkin joka lapsellakin on. Ehkä olisin päässyt helpommalla? Lapsen nukkumaan saaminen tukkoisen nenän kanssa on ollut yhtä painajaista. Kaikenlaisia konsteja on kokeiltu ja nyt viimeisenä lähtee toivomus, että PARANE NUHA, PARANE!

Joulun välipäivinä pidimme ystäväni kanssa kokkailu iltapäivän. Täällä on suosittua valmistaa ruokaa Crockpot slow cooker:lla eli haudutuspannulla jossa haudutetaan ruokaa hiljaisella lämmöllä pitkään. Aamulla vaan ainekset vuokaan ja pistoke seinään niin illalla on ruoka valmiina. Uusi villitys myös on tehdä valmiita ruokapusseja pakastimeen joiden sisältö sitten kumotaan Crockpottiin. Se onkin todella kätevää kaikille kiireisille ja pienten lasten äideille, jotka eivät ehdi keittiössä hääräämään kovin kauaa. Aika moni ruoka soveltuukin sellaiseen pakastukseen, joihinkin täytyy vielä lisätä nestettä tai muita aineita ruoanlaiton aikana. Me teimme tällä kertaa aika monta ruokalajia kerralla molemmille. Ihan hauska tapa viettää kaverinkin kanssa samalla aikaa.


Tässä on tulossa Orange Chicken ja Lime Cilantro Chicken. Sinne vaan
kanat ja mausteet pussiin ja pussin suu kiinni.


Mausteita Burgundinpataan.


Koko satsi. Vasemmalla pulled pork, burgundinpata ja sitten kanat.

1 kommentti:

  1. Olenkohan muistanut vinkata, että jos lapsella on nenä tukossa, laitat harson tai jonkun kankaan mutkaan sipulia pilkottuna, valkosipulikin käy, ja laitat sängyn päätyyn. Pitää nenän auki. Pikaista toipumista joka tapauksessa molemmille. Niinpä tuo meilläkin joululoman jälkeen nuorimmaisella nenä vuotaa, kun on vähän toista viikkoa kulkenut tarhassa...

    T: Pirre

    VastaaPoista