perjantai 13. joulukuuta 2013

Joulukuu


Minne tämä aika on taas mennyt? Tuntuu, että mitään en ole saanut aikaseksi kotonakaan ja blogikin on päivittämättä. Kiitos -päivän matka etelämmäs osavaltiossa on tehty ja joistain vanhoistakin retkistä on vielä kirjoittamatta.. ja joulukin tulee lujaa vauhtia. Apua!

Thanksgiving -matka ansaitsee ihan oman kappaaleensa mutta heti matkan jälkeisenä viikonloppuna meille tuli joulu. Haettiin ihanasti havulle tuoksuva kuusi ja koristeltiin. Ripustettiin joulusukat esille ja valot ulos. Ensimmäinen satsi torttuja ja pipareitakin on jo leivottu. Vielä on vähän siivoiluja, kokkailuja ja leipomisia edessä. Niin, ja sitten varastosta haetaan pitkä pöytä aatoksi vieraita varten. Ja ihka ensimmäinen oma joulu tässä kodissa voi tulla. Tänä jouluna ollaan kotona oman perheen kesken (ja vieraiden) eikä olla sukulaisissa. Jännää ja samalla outoa!

Ihan kuin joulukauden kunniaksi, myös ilmat ovat kylmenneet. Monena aamuna on mittari ollut nollassa ja auton ikkunat jäässä...brrr. Joka talvi niin käy kerran pari mutta nyt tätä kylmyyttä on jatkunut jo lähes kaksi viikkoa, eikä ilma ole lämmennyt päivälläkään vaikka aurinko on paistanut, joten lämpimämpiä vaatteita on saanut kaivella kaapeista. Olen kuullut huhuja kylmimmästä talvesta kahteenkymmeneen - ja sitten neljäänkymmeneen vuoteen, joten en ole varma mikä pitää paikkaansa. Salaa olen toivonut, että saataisiimpa vähän lunta mutta sellaistahan tuskin näillä leveysasteilla tapahtuu paitsi kukkuloiden päällä ja vuorilla.



Kuusen koristelua.


1 kommentti:

  1. Ihanan näköinen joulukuusi ja koristelija :) Täällä Pohjolassa ollaan jo kaipailtukin kuulumisia :) Mukavaa joulun odotusta teille sinne rapakon taakse!

    -pirre

    VastaaPoista