maanantai 20. toukokuuta 2013

Yllätysten viikko


Kaikenlaista mukavaa yllätystä ja sitten vähemmän mukavaa yllätystä on liittynyt tähän viikkoon. Niistä kaikista vähiten mieluisena oli se, että yhtenä normaaliakin normaalinpana torstai -aamupäivänä, mieheltä meni työpaikka. Oli uumoiltu, että jossain vaiheessa tämä tapahtuukin, sillä yleensähän start up -yritykset myydään jossain vaiheessa tai ne listautuvat pörssiin, ja organisaatio järjestellään uudelleen. Todennäköisesti sitä juuri nytkin petaillaan sillä yrityksestä laitettiin ulos yli puolet työntekijöistä ilman mitään selitystä. Yllätyksenä se kumminkin tuli.

Irtisanomisprosessi täällä on aika erilainen mihin Suomessa on totuttu. Kun tällainen puhelu tulee, työt loppuu siihen paikkaan, kesken työpäivän, ainakin useimmiten. Ei yleensä ole sellaisia irtisanomisaikoja kuin Suomessa, joilloin ajatukseen voi totutella ja suunnitella tulevaa. Toki on sitten yleensä irtisanomispaketti, joka takaa kuukauden tai useamman kuukakauden palkan riippuen työnantajasta, ja ehkä jotain muita etuja.

Ikävän yllätyksen mukavan puolena oli se, että mieheni päätyi pitämään pidemmän loman Suomessa. Eli enää ei tarvitse stressata siitä miten pärjään tuon villiviikarin kanssa koneessa yksin. Lentojen vaihtaminenkin kävi ihan näppärästi ja saimme puhuttua itsellemme vierekkäiset paikat koneessa. Kiva, että mieskin pääsee nyt näkemään yöttömän yön ja juhannuksen. Kuten varmaan olen jo maininnutkin, lomat täällä eivät yleensä ole myöskään Suomen luokkaa, joten ei varmaan usein toistu tällainen tilaisuus tehdä yli kuukauden matkaa. Toisaalta se vähän pelottaakin jos sinä aikana pitäisi pystyä myös hakemaan töitä. Toivotaan, että mies saa työasiat jotakuinkin kuntoon ennen matkaa, niin ei mene koko loma niitä pähkäillässä. Stressaava tilannehan tämä on. Mutta ainakin tuntuu olevan monenlaista viritystä jo meneillään.

Perjantaina käytiin vähän patikoimassa ja tuulettamassa päätä Alum Rock Parkissa, josta postasinkin aiemmin jo kuvia. Uusimpana menopelinä meillä on vauvankantorinkka, jonka kanssa pääsee poluille jonne ei vaunujen kanssa pääse. Tuntui olevan kovin tyytyväinen tuo ylhäällä kiikkuva matkustaja kun ei lähes kolmen tunnin kävelyn aikana kitissyt yhtään toisin kuin vaunuissa usein käy.

Mukavaa viikonalkua kaikille!






7 kommenttia:

  1. Oi voi, varmasti stressaava tilanne. Itseäkin välillä vähän jännittää miehen työkuviot, mutta tämmöistä kai tämä täällä on. :/

    Toivottavasti työtilanne tosiaan selviää ennen Suomen-reissua, jotta saatte nauttia yöttömistä öistä kaikessa rauhassa. :)

    VastaaPoista
  2. Voi ei... nopeaa helpotusta tähän stressiin. Heti vaan hakemaan työttömyyskorvausta!!!! ...ja sit loman viettoon ja kesästä nauttimiseen Suomessa.

    L sai aikanaan töitä muutamassa viikossa ja tässä just taannoin yks ystävä löysi töitä parissa kuukaudessa kun oli oikein nirso :)Täällä työnanatajat ei oo kovin huolestuneita potkuista etenkin jos ne on "layoff" eikä varsinaisesti "fired"

    VastaaPoista
  3. Jaksamisia stressaavaan tilanteeseen! Mutta hieno juttu, etta paasette porukalla Suomeen! :)

    VastaaPoista
  4. Voi ei, ei mikään mukava yllätys! Mutta asioilla on tapana järjestyä. Meilläkin mies joutui pakkolomalle kun odotin tuota keskimmäistä. Kestosta ei ollut tietoa ja se venyi 9kk mittaiseksi. Rahallisesti pärjättiin silti ihan normaalisti ja olihan se mahtavaa miehellekin saada olla kotona kun vauva syntyi ja varttui 7kk ikäiseksi. Eli kuten te jo löysittekin positiivisia puolia tästä, niitä usein tosiaan löytyy.

    Tervetuloa nauttimaan Suomen suvesta :)

    -pirre

    VastaaPoista
  5. No voi hmph... Peukut pystyyn uuden duunin suhteen! Jaksuja! <3

    VastaaPoista
  6. Kiitos kannustuksesta! Eiköhän se tästä taas ala elämä hymyillä jossain vaiheessa.

    VastaaPoista
  7. Tosi ikävä kuulla! Elämä kyllä kantaa, joten toivottavasti voitte nauttia Suomen-lomasta rauhallisin mielin!

    VastaaPoista