keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Memorial Day -viikonloppu, osa 1


Viime maanantaina täällä vietettiin Memorial Day:tä. Pitkän viikonlopun eli ylimääräisen vapaapäivän takia monet lähtevät reissun päälle. Mekin ajeltiin perinteen mukaan etelämmäs Los Angelesin seudulle kyläilemään miehen sukulaisille. Ohjelmassa oli kaikenlaista juhlintaa ja sukulaisten tapaamista, ja ihan mukava reissu siitä tulikin.

Ajomatkaan pysähdyksineen menee aina lähes koko päivä, ja loppumatkasta joudutaan väistämättä joka kerta Losin puuduttavaan ruuhkaan. Nyt lähdettiin kuitenkin sen verran aikaisin, että ehdittiin torstai-iltana vielä illalliselle. Perjantai meni lähinnä hengaillessa siinä sukulaisten kotona ja odotellessa muiden vieraiden saapumista. Lisää sukulaisia saapui Utahista saakka, yhtenä heistä lapsemme isomummo tai niin kuin meillä sanotaan; tuplamummo, jota en ollut aikaisemmin tavannut. Tosin vauva oli siinä vaiheessa jo unten mailla. Taisi olla liian paljon jännitystä pienelle kerralla, kun unissaankin yritti kontata pitkin retkisänkyä ja nukkui muutenkin kovin levottomasti ensimmäiset yöt.

Lauantaille ohjelmassa oli perheen pojan valmistumisjuhlat. Ne olikin saatu työn ja tuskan kautta pidettyä salassa häneltä itseltään, ja kun pihaan kaartui limusiini noutamaan juhlasaattuetta, oli yllätys melkoinen. Sillä ajeltiin sitten Long Beahille Queen Mary -laivalle illallistamaan. Kaikki muut paitsi me. Pieni neiti nimittäin kieltäytyi päiväunista kokonaan ja koimme parhaaksi ajella omalla autolla limusiinin perässä. Se kikka toimii lähes aina poikkeuksetta. Auton hurina ja oma autonistuin... unten mailla jo ensimmäisessä risteyksessä, jippii. Tällä vältettiin loppuillasta ollut raivokohtauksen riski. Ainakin luulen, että sellaiseen olisi muuten ollut ainekset. Emme ole niin paljoa kulkeneet ulkona nukkuma-ajan jälkeen, että tietäisin varmasti. Olen kokenut että olemme kaikki paljon tyytyväisempiä kun vauva on saanut nukkua ja on jonkunlaisessa päivärytmissä. Kaikki meni kuitenkin hyvin ja ilta oli mukava. Ennen viiden ruokalajin menuta Queen Maryn ravintolassa, kiertelimme laivaa oppaan mukana ja kuuntelimme kummitustarinoita.

Queen Mary seilasi merillä vuosina 1936-1967. Se oli mukana myös toisessa maailmansodassa kuljettaen sotilaita Englantiin. Nyt laivassa toimii useita ravintoloita, juhlatiloja ja näyttelyitä, sekä hotelli. Se on maailman hirtoriallisten nähtävyyksien rekisterissä.












Long Beach

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti