keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Ajokortti


No nyt on vihdoin sitten käyty myös ajokokeessa paikallista ajokorttia varten. Täytyy sanoa että vaikka on vuosia ajellut autoa, eikä se täällä ole mitenkään älyttömän vaikeaa, niin ei ole mitenkään miellyttävää kun joku arvioi ajamista pelkääjän paikalta. Alussa kyllä jännitti aikalailla mutta onneksi kokeenpitäjä oli mukava setä jonka kanssa pystyi jutustella niitä näitä.

Ajokoe ei ollut mitenkään kauhean pitkä eikä siinä mennä freewaylle. Ajeltiin lähinnä siinä autokoulun toimiston läheisyydessä ja asutusalueilla. Uskoisin että reitti oli valittu niin että siinä oli matkan aikana kaksi koulua joiden alueilla nopeusrajoistus on pienempi, jolloin seuratiin sitä huomaanko puodottaa nopeutta. Yksi parkkeeraus kadun varteen (jossa katsotaan että olet tarpeeksi lähellä reunaa mutta siihen ei saa osua) ja siitä peruutusta suoraan. Peruutuksesta tosin sain yhden virhepisteen koska en ollut kurkannut olkapään yli vaan ainoastaan katsoin peileistä. Nämä modernit peruutuskamerat ja muut hienoudet tekee kyllä laiskaksi niin ettei itse edes huomaakkaan kun tekee virheen.

No joka tapauksessa oli helpottavaa läpäistä testi ja saada se oikea ajokortti jo hankittua. Vieläpä sain kommenttina arviointipaperiin että "Great experienced driver"... eli hyvä kokenut kuljetteja, jee! Se lämmitti mieltä! Nyt odottelen että kortti tipahtaa postiluukusta parin viikon sisällä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti