sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Kiinalainen supermarket ja Farmer´s market

Eilen kävimme syömässä lähistöllä olevassa kiinalaiskorttelissa jossa on kymmeniä ravintoloita ja kauppoja. En tosin tullut tietämään mitä ihan kaikki yritykset olivat parkkipaikan ympärillä, sillä kylttien tekstit olivat suurimmaksi osaksi vain kiinaksi. Kurkkimalla ovista tai ikkunoista sisään, huomasin ainakin pankin, teetuvan ja rohdoskaupan, mutta eniten minua kiinnosti isompi supermarket joka osui silmääni. Herkullisen nuudeli -aterian jälkeen poikkesimmekin sisälle ihmisiä kuhisevaan markettiin.

Juuri tänä viikonloppunahan alkaa kiinalaisen uuden vuoden juhlinta, joten kauppa oli täynnä värikkäitä uuden vuoden koristeita. Hyllyt olivat täynnä erilaisia purkkeja ja purnukoita jotka oli järjestelty siististi. Ihan perimmällä seinällä oli kalatiski ja lihatiski, jotka olivat täynnä tuoreen näköisiä tuotteita. Varsinkin kalatiski oli hauska sillä kaikenlaiset kalat, osterit ja simpukat oli asteltu hyllylle niin että asiakas pystyi siitä ne itse annostelemaan pusseihin. Hyllyn takana oli isot akvaariot joissa luikerteli jos minkäkin näköistä lonkeroa ja saksiniekkaa. Kalatiskin setä sitten kiipesi korkealle akvaarioiden päälle kalastakseen sieltä juuri valitsemasi otuksen. Onnekseni tässä kaupassa ei ollut myynnissä kilpikonnia vaikkakin kaikenlaisia hain eviä ja sammakonreisiä pakastealtaasta löytyikin.


Tästäpä kalaa kattilaan vietäväksi, tai akvaariosta mustekalaa tai humme-
reita. Pallokaloja ei sentään tullut vastaan, tai ainakaan en tunnistanut.

Mites rapuja joilla on siniset jalat? Nam?

Kauhoppas tästä vielä pussiin vähän simpukoita tai vesietanoita niin on
viikonlopun herkut valmiina.

Lihatiski oli myös valtava ja kaikki liha näytti todella tuoreelta ja hyvältä. Lihamestarit leikkasivat valmiiksi ihmisille paloja joita he halusivat tai jauhoivat lihat myllyssä. Mihin on kadonneet näin hyvin palvelevat lihatiskit Suomessa? Tässä mittakaavassa en ole nähnyt yhtään vastaavaa kotimaassani. Valikoimaakin oli joka lähtöön kanansydämistä porsaan kärsään. Kunnon vanhan ajan meinikiä... tykkään, vaikka en sitä possun nenää kyllä aio ostaa enkä valmistaa.

Maistuiskos ankanjalat? Tässä tapauksessa siis räpylät eikä sellainen
lihainen koipipala kuten kanasta yleensä kokataan. Kai tästä jonkunlainen
ankankoipikeitto voisi syntyä vai?

Tänä sunnuntaina päätin sitten suunnata paikalliselle sunnuntaitorille eli farmer´s marketille. Sieltäpä matkaan tarttui taas kaikenlaisia vihanneksia, perunoita ja hedelmiä, jotka äkkiseltään näyttivät paremmilta kuin kaupan vastaavat, ja hinnat olivat lähes puolet halvemmat. Talvi on vihdoin alkanut täälläkin ja vesisade rauhoitti torikauppaa. Täällä on jo pitkään kaivattu sadetta kastelemaan kuivaa luontoa ja nyt onkin satanut jo kolmatta päivää. Onneksi kuitenkin moni farmari oli raahautunut tuotteineen paikalle samoin kuin muutama herkkuleivosten ja leipien myyjä. Torilla tietysti on tapana maistella tuotteita ennen kuin niitä ostetaan... nam nam!


Torikauppias on kaivanut talvivaatteet esille.

Punajuurta ja artisokkaa myynnissä.

Makeita Aasian päärynöitä.

Bambua.

Daikon.


1 kommentti:

  1. Ou nou... noi ankanjalat kuulostaa ja näyttää hieman... sanoisinko... ällöltä! :=))

    VastaaPoista