maanantai 9. tammikuuta 2012

Erilaista kokkailua

Täällä Kaliforniassa olon aikana on tullut syötyä paljon erilaisia ruokia joita Suomessa ei juurikaan ole tarjolla. Varsinkin aasialainen ruoka on tullut entistä tutummaksi sillä erilaisa nuudelipaikkoja on joka kulmalla. Meidän kotikaupungissa asuu erityisen paljon intilaisia asukkaita ja uusia herkkuja on löytynyt myös muutamasta hyvästä intialaisravintolasta. Tässä yksi annos vietnamilaisesta ravintolasta josta on tullut yksi lempipaikoistamme.




Ja niinhän siinä tietenkin kävi että pitäähän niitä koittaa itsekkin vähän kokkailla. On mukavaa tutustua erilaisiin ruoka-aineisiin ja pähkäillä kaupassa mihinkähän näitä kaikkia oikein käytetään. Varsinkin käynti kiinalaisen kaupunginosan ruokakaupoissa San Franciscossa on elämys. Akvaarioista voi valita ruokapöytään kaikenlaista meren elävää (siis elävänä) mustekaloista kilpikonniin, ja montaa kuivattua rotan näköistä otusta en edes tunnista saati että tohtisin ostaa.

Näin syntyi kiinalainen Wonton -keitto kotosalla, tässä käyttämäni ainekset




wontoneja (kiinalaisia mykyjä joita voi ostaa täällä kaupasta valmiina erilaisilla täytteillä, tässä käyttämäni olivat kanatäytteisiä)
baby bok choy (kiinalainen minikaali)
selleriä
valkosipulia
vettä
kananliemikuutio
suolaa ja muita mausteita maun mukaan

Sitten vaan vesi kanaliemikuution kanssa kattilaan ja kun vesi kiehuu lisätään loput ainekset. Keittoa keitetään vaan 1-2 minuuttia etteivät mykyt mene liian pehmeiksi ja kaalia ei tarvitse leikata ihan pieniksi paloiksi. Jos keitosta haluaa ruokaisampaa voi siihen lisätä nuudeleita tai vaikkapa sieniä. Ja voilà, valmista tuli! Ei ole ulkonäöltään mikään taideteos tämä annos mutta hyvältä maistui!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti