perjantai 7. syyskuuta 2012

Muovipussien luvattu maa


Kävimpä taas taannoin ruokakaupassa ostoksilla ilman omia kangaskassejani. Näin vuosienkaan jälkeen, en pysty lopettamaan paikallisen muovipussikulttuurin ihmettelemistä.

Kaupoista saatavat muovipussit ovat ihan onnettomia suomalaisiin sisariinsa verrattuna. Ne ovat niin ohuita ja sangat niin kestämättömiä että se lienee syynä siihen että pusseihin pakataan aina vain muutama tavara. Sehän tietysti tarkoittaa sitä että kotiin tullessa ihan normiostoksistakin on kertynyt jo monen monta kahisevaa pussukkaa. Yleensä sanon ettei esimerkiksi gallonan maitokanisteria tarvitse laittaa pussin, siis eihän pussi edes kestä sen painoa kunnolla. Ruokakaupassa nimittäin tavaroita ei suinkaan pakkaa asiakas, vaan tavarat pusseihin laittaa joko myyjä tai erillinen pakkaaja. Ennen kuin kysytään että tarvitko apua tavaroiden autolle viemisessä, hän toki yleensä kysyy haluatko paperi- vai muovipussit. Olen tullut siihen tulokseen että muovipusseille on enemmän käyttöä kotona. Niitä voi käyttää roskapusseina tai koirankakkapusseina, ja ne voi laittaa aina kierrätyslaatikkoon jos niitä on ylimääräisiä.

Onneksi jotkut kaupungit, kuten lähikaupunkimme San Jose on lopettanut muovipussien käytön kokonaan kaupoissa. Toivottavasti muutkin kaupungit seuraavat perässä niin että ihmiset täälläkin oppivat omien ostoskassien käytön.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti