tiistai 26. kesäkuuta 2012

California Academy of Sciences


Häiden jälkeisenä sunnuntaina vietimme aikaa Floridan sukulaisten kanssa San Franciscossa. Sää oli muuttunut radikaalisti edellisestä päivästä ja vaikka meillä lahden toisella puolella kotona paistoikin aurinko, cityssä oli pilvistä ja sumuista. Siispä täydellinen päivä sisätiloissa oleskeluun ja museossa kiertelyyn.

Vieraat olivat valinneet käyntikohteeksi Academy of Sciences -museon joka onkin hauska paikka, olimme itseasiassa mieheni kanssa täällä toisilla treffeillämme joten paikka oli meille jo tuttu. Paikan ehdoton vetonaula on tropiikaalinen osio jossa voi pääsee näkemään kaikenlaisia eksoottisia eläimiä myrkyllisistä sammakoista ja käärmeistä erikoisiin lintuihin ja perhosiin. Tropiikin alakerrassa on akvaario jossa voi ihailla kaikenlaisia värikkäitä kaloja ja koralleja, ja tällä kerralla kävimme myös planetaariossa joka meillä jäi viimeksi näkemättä. Näimme esityksen revontulista ja hämmästyksekseni olin koko katsojaryhmästä ainoa joka oli nähnyt revontulia luonnossa. Aina sitä ei Suomessa ollessa muista mitä kaikkea hienoa näytettävää meillä siellä kylmässä pohjolassa onkaan!


Hauskan näköinen sammakko.


Perhonen joka istui erään vierailijan päähän. 
Kiertelimme myös eläinten historiasta kertovalla puolella jossa osa eläimistä on täytettyjä ja osa on eläviä. Ihmettelimme muun muassa pingviinejä ja strutsin poikasia, ja kaikenlaisia liskoja. Museoon kuuluu myös maanjäristyksistä kertova osio jossa pääsee sisälle maanjäristyssimulaattoriin. Jätin suosiolla simulaattorin välistä ja tutustuin tähän osioon muutoin. Mehän itse asumme juuri mannerlaattojen liitoskohdan päällä, joten jonkun verran maanjäristyksistä on tullut opiskeltua muutenkin.


Museossa menee helposti koko päivä varsinkin kun istuu välillä lounaalle ja rupattelemaan. Oli mukavaa kierrellä ja katsella eläimiä, ja tutustua samalla paremmin uusiin sukulaisiini. Tätä museota voi hyvinkin suositella kaikille ja ihan koko perheelle, kannattaa laittaa vierailukohteiden listalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti